MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Canan Karatay: Hepimiz hayvanız

Prof. Dr. Canan Karatay, ATV'de Zahide Yetiş'in programına konuk oldu. Canan Karatay'ın sağlıklı yaşam için söyledikleri yine çok konuşturdu.

Sık sık gündüz programlarında ekrana gelen Canan Karatay, bu kez Atv ekranlarına geldi. Zahide Yetiş'in programına katılan Canan Karatay, sağlıklı olmak için hayvansal gıda yememiz gerektiğini vurgulayarak "Hepimiz hayvanız" dedi. Canlı yayınla ekranlara gelen Zahide Yetiş'in programında sağlıklı yaşam önerilerinde bulunan Canan Karatay şunları söyledi; "M.Ö. 5.yy'da Hipokrat diyor ki; uzun yol yürüyen uzun yaşar. Sağlıklı besleneceksiniz, hayvansal gıda yiyeceksiniz kardeşim, hepimiz hayvanız. Sağlıklı yağ, sağlıklı tereyağ bu vücuda gerekli."

Sağlıklı beslenme konusunda toplumu bilinçlendirmek adına çeşitli programlara katılan Prof. Canan Karatay, "Zahide ile Yetiş Hayata" programında ilk kez türkü söyledi. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, 'Fincanın Etrafı Yeşil' türküsünü seslendirdi.

Başarılı televizyoncu Zahide Yetiş'in ricasını kırmayan ve Elazığlı olduğunu söyleyen Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Prof. Dr. Karatay, Fincanın Etrafı Yeşil' türküsünü seslendirdi ve izleyicilere de mümkün olduğunca müzik dinlemelerini hatta söylemelerini tavsiye etti.

CANAN KARATAY KİMDİR?

Lise eğitimini 1961 yılında Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 1972 yılında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamıştır. 1972-1974 yılları arasında kazandığı İngiliz hükümeti bursu ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimine başlamıştır. 1974-1976 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde baş asistan olarak çalışmıştır. Canan Efendigil Karatay Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan cerrah sıfatını almıştır. İlk kitabı Nisan 2011'de "Karatay Diyeti" ismiyle çıkmıştır. Bu en çok konuşulan kitabı da olmuştur. Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından olan ve halen Onursal Öğretim Üyesi sıfatıyla ders vermekte olan Ali Karatay'la evlidir.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler