MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cansu Taşkın canlı yayınla IQ testi yaptırdı

Instagram fenomeni Cansu Taşkın, bu kez zekası ile şaşırttı. Hadi Be programında katılan Cansu Taşkın, canlı yayında IQ testi yaptırdı.

Cansu Taşkın, bu kez zekası ile şaşırttı. Instagram fotoğrafları ve videoları ile adından söz ettiren ünlü manken, Periscope'dan canlı olarak yayınlanan Hadi Be programına katıldı. Katıldığı programlarda belini ölçtüren Cansu Taşkın, Periscope'dan canlı olarak yayınlanan Hadi Be programında bu kez IQ testi yaptırdı. Emre Saygı'nın soruları karşısında ter döken güzel mankenin IQ sonucu, izleyenleri çok şaşırttı. IQ testi sonucunda Cansu Taşkın 140 ile üstün zekalı çıktı.

CANSU TAŞKIN KİMDİR?

Her yaptığı, her söylediği son günlerde gündem olan 21 yaşındaki Cansu Taşkın, Best Model yarışmasına katılmıştır. Şimdilerde Instagram hesabında pek çok takipçisi olan Cansu Taşkın oyunculuk ve modellik yapmaktadır. Çeşitli defilelerde boy gösteren manken, Fatmagül'ün Suçu Ne" dizisinde de oynamıştır. Bir dönem Çarkıfelek programında da boy gösteren güzel manken, Engin Akyürek ile ilişki yaşadığı iddialarıyla da gündeme gelmiştir. Kalçası ve incecik beli ile tüm dikkatleri üzerine çeken Cansu Taşkın, Instagram fenomeni Jen Selter'in rakibi olarak gösteriliyor.

IQ TESTİ NEDİR?

IQ testi, zekâyı ölçme amaçlı birkaç farklı standartlaştırılmış testler sonucunda ortaya çıkan değerdir. IQ deyimi Alman psikolog Wilhelm Stern tarafından 1912 yılında Alfred Binet ve Theodore Simon'un tasarladığı gibi zekayı ölçebilmek adına ortaya koyduğu bir yöntemdir. Modern IQ test değerlendirmeleri, ortlama zekası 100 olan ve standart sapması 15 olan bir çan eğrisine göre öznenin konumlandırılmasına dayanır. IQ testlerinin bazı testlerde farklı standart sapma değerleri de bulunabilir.

IQ testi sonuçları, eğitimsel başarının kâhini veya özel ihtiyaç olarak nüfustaki IQ değerlerini ve bunlarla diğer değişkenlerin ilişkisini inceleyen toplum bilimcileri tarafından ve iş veriminin ve gelirin kâhini olarak kullanılır.

20. yüzyılın başlarına kadar birçok halkın zekâ katsayısı, Flynn etkisi adı verilen bir fenomenle her on yılda üç sayı artacak şekilde yükseliyor. Bu sonuçlardaki değişmelerin gerçek hayattaki zihinsel yetenekleri veya yalnız geçmiş ve şimdiki zamandaki testlerin metodolojik sorunlarını mı yansıtıp yansıtmadığı tartışmalıdır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler