MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dada Dandinista'da Defne Samyeli rüzgarı

Defne Samyeli, uzun süre sonra Dada Dandinista ile ekranlara geldi. Son Arzum cover'ı ile gündemede olan Defne Samyeli, programa renk kattı.

Star Tv ekranlarının eğlenceli talk show'u Dada Dandinista, izleyenlerine keyifli bir akşam yaşattı. Birbirinden eğlenceli bölümleriyle izleyenleri kahkahaya boğan programa uzun süredir ekranlarda olmayan Defne Samyeli konuk oldu. Defne Samyeli'nin yanı sıra, Grup Vitamin, Cemal Hünal, Leyla Göksun, Burçin Abdullah ve Arif Susam Dada Dandinista'ya konuk oldu. Dada Dandinista dün akşam saat 23.00'da Star Tv'de ekrana geldi.

DEFNE SAMYELİ KİMDİR?

Defne Samyeli, 17 Mart 1972 tarihinde aslen Malatya'lı bir ailenin ikinci kızı olarak İstanbul'da doğmuştur. TRT İstanbul Radyosu'nun çocuk korosuna girdi. Nişantaşı Anadolu Lisesi'ni üçüncülükle bitirdi. Boğaziçi Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya bölümünde okudu. Ancak yarışmalar ve iş hayatı yüzünden yarım kalan okulundan seneler sonra; yatay geçiş yaptığı iş idaresi bölümünden mezun oldu.

24 Nisan 1991 tarihinde katıldığı Magic Box'ın ya da sonraki adıyla İnter Star'ın güzellik yarışmasında "Türkiye üçüncü güzeli" oldu. Ardından Senegal'deki Avrupa Güzellik Yarışması'nda dördüncü oldu. Ancak yarışmanın birincisi bir nedenle elenir ve Defne Samyeli yine üçüncülük tacını giyer. "Salı Pazarı" adlı program ile ekranlarda olmaya başladı. 1991 yılında Magic Box kanalında Ümit Aktan ile birlikte sunduğu sabah programı "İyi Günler Türkiye" ile daha çok tanındı.

Tuncay Özkan yönetimindeki Kanal D ana haber bülteninde haber sunuculuğu yaptı. Milliyet Gazetesi'nde köşe yazarlığı, ardından Show TV ana haber editörlüğü, sunuculuğu ve Güneş Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 4 Temmuz 1994 tarihli Melih Kibar şarkılarından oluşan "Tek Başına" isimli bir albümü yaptı.

2000 yılında rahim kanserine yakalarak zor bir dönemden geçen Defne Samyeli, Temmuz 2000 ayında Amerika'ya giderek New York'da Ameliyat oldu ve iyileşti. 2009 yılında Güneş gazetesinde köşe yazarlığı yaparken; Emine Erdoğan ve Nimet Baş (Çubukçu) ile gittiği Katar gezisinin ardından Güneş gazetesindeki köşesinde yazdığı "Emine hanım bize annelik yaptı" temalı yazılar yazdı. 2013 yılında Fox Tv'de yayınlanan senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı "Babam Sınıfta Kaldı" dizisi ile ile oyunculuğa da adım atmış oldu.

20 YIL ŞAN DERSLERİ ALDI

7 yaşından beri müzikle içiçe olan Defne Samyeli, 20 yıl boyunca Belkıs Aran, Gül Sabar, Tülay Uyar, Bruce Kolb gibi alanında önemli isimlerden şan dersleri aldı ve şimdi bir albüm hazırlığına girişti. We Play etiketiyle yayınlanması planlanan albümün çıkış şarkısı, 70'lerin sonunda Nilüfer'in sesinden duyduğumuz Son Arzum şarkısını kendi yorumlayarak ilk kez Paramparça son bölümünde sesini beğeniye sunmuş oldu. 'Paramparça' dizisinde Dilara'nın koştuğu sahnede çalan şarkı, dinleyicilere sunuldu. 'Son Arzum'un ve yaz boyunca çıkacak yeni şarkıların aranjmanı; müzisyen ve eğitmen Haluk Polat tarafından yapıldı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler