MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Darbecilerin üzerinden çıkan 1 Dolar Kurtlar Vadisi'ndeki o sahneyi akılla getirdi

15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunan rütbeli askerlerin ev ve ofislerinde yapılan aramalarda ele geçirilen 1 Dolar'lık banknotlar akıllara Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 2 yıl önce yayınlanan bölümünü getirdi.

Darbe planının başarısız gerçekleşmesinin ardından evlerde yapılan aramalarda ele geçirilen Dolar banknotlar 2 yıl önce yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin 202.bölümünü gündeme getirdi. Yayınlanan sahnede Cahit ve Polat'ın kardeşi Safiye bir tapınakçıya ait, diğerlerinden farklı özel 1 dolar bulmuştu. Safiye bu banknotu yurtdışından çok güvendiği bir hocasına internet üzerinden göstermiş ve şifresini çözdürmeye çalışmıştı.

1 DOLARIN ÜSTÜNDE BULUNAN ŞİFRE NE ANLAMA GELİYOR?
Banknotun üzerindeki yazılar ve rakamlardan yola çıkan Safiye, bilgisayardaki internet tarayıcısının arama bölümüne bu şifreyi girerek, söz konusu tapınakçıya ait bir sayfaya ulaşmıştı. Ancak o sayfada da karşısına ayrı bir şifreleme sistemi çıkmıştı. Senaryoya göre Tapınakçılar bu sistem üzerinde kayıtlarını tutuyor ve yine sistemi haberleşme aracı olarak kullanıyorlardı.

General rütbeli olanlar dahil Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki birçok çeşitli kıdemli askerin üzerinde bulunan 1 dolarların, örgüt içinde bir parola ya da kimlik gibi kullanıldığı belirtiliyor. Ancak 1 dolarların paroladan öte, farklı bir elektronik sisteme giriş anahtarı ya da haberleşme aracı olarak kullanılıp kullanılmadığı da merak konusu oldu. Akşam

Vitrin


En Çok Aranan Haberler