MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Seki erken tahliye dışında kaldı

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'a eklenen geçici maddeyle 38 bin mahkuma tahliye yolu açıldı. Seki'nin avukatı "KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor" dedi.

671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname Resmi Gazete'de yer aldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da düzenlemenin detaylarını paylaştı. Bakan Bozdağ, anılan düzenlemenin 38 bin kişiyi kapsayacağını aktardı. Söz konusu düzenleme sonrası durumu en çok merak edilen isimlerden biri de sanatçı Deniz Seki oldu. Seki ile ilgili durumu avukatı açıkladı.
DENİZ SEKİ YARARLANAMIYOR

-671 sayılı KHK ile şartlı salıvermeden önceki denetimli serbestlik 1 yıldan 2 yıla çıktı. Şartlı salıvermedeki oran da üçte ikiden yarıya indi(1)*KHK, hükümlüler arasında eşitlik ilkesine aykırı gayri adil bir ayırım yaptı. Deniz Seki bu KHK dan istifade edemiyor.ADALET BAKANI BOZDAĞ'DAN AÇIKLAMA

Bakan Bozdağ, düzenlemenin kapsam dışında kalan maddeleri de sıraladı. Bakan Bozdağ'ın açıklamasına göre 'uyuşturucu veya uyarıcı madde imal veya ticareti' yapan kişiler de kapsam dışında bırakıldı.OHAL kapsamında yayımlanan kararname sonrası tutuklu sanatçı Deniz Seki'nin tahliye olup olmayacağı sorusu, canlı yayında yanıt buldu.

Bekir Bozdağ, "İstisnalar. Uyuşturucu imal veya ticareti suçu bu düzenlemenin kapsamı dışında. Terörle ilgili suçlar bunun kapsamı dışında. Anayasal düzene karşı suçlar bunun kapsamı dışında. Diğer bir ifadeyle darbe dediğimiz suçlar da bunun kapsamı dışında. İsnat edilen suçlar bu yasanın kapsamı dışında olduğu için yararlanamıyorlar" ifadelerini kullandı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler