MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diriliş Ertuğrul 11. bölüm TRT 1'de ekrana geldi

Ekranların sevilen dizilerinden Diriliş Ertuğrul son bölümüyle izleyicisiyle buluştu. Merakla beklenen Diriliş Ertuğrul 11. bölümde Tapınakçıların lideri olan Üstad, Ertuğrul'a tuzak kurdu. Bu tuzak Kudüs'ü müslümanlardan almayı amaçlıyordu.

TRT 1 ekranlarının ses getiren dizisi Diriliş Ertuğrul 11. bölümüyle sevenleriyle buluştu. Heyecanlı gelişmelerin birbiri ardını kovaladığı dizinin bu bölümünde Süleyman Şah'a tuzak kuruldu! Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, Hülya Darcan ve Serdar Deniz'in paylaştığı Diriliş Ertuğrul son bölümüyle 4 Mart Çarşamba akşamı izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 11. BÖLÜM ÖZETİ

Kayı Obası'na Ebu Hişam adıyla gelenTitus, Kurdoğlu ile birlikte Süleyman Şah ve Hayme Ana'yı öldürmek için korkunç bir plan hazırladı. Öte yandan Halep Emiri El Aziz, ordusunu Kayıların üzerine göndermek için emir verdi.

ERTUĞRUL'A TUZAK

Ertuğrul ise obasına ve İslam dünyasına, aşık olduğu kadın üzerinden kurulan bu kumpası çözmek için ele geçirdikleri bir casusu kullanmaya karar verdi. Tapınakçıların bir casusu olan Esma adını kullanan Eftelya'nın maskesini düşürmek için Alpleri ve Ağabeyi Gündoğdu ile Halep'e doğru yola çıktılar. Ne var ki onları bekleyen bir tuzak vardı. Yaşanan bu büyük oyunların ardında Kudüs'ü ele geçirmeye çalışan Papalık vardı. Diriliş Ertuğrul son bölümde Haçlı orduları, Kudüs'ü Müslümanlardan geri alacak yeni bir sefer için Papa ve İmparator Friedric'ten emir bekliyordu. Bu ikisinin vereceği karar da Tapınakçıların lideri olan Üstad'ın payı çok büyük oldu.

Üstad, Selçuklu Devleti ile Eyyubiler arasında bir savaş çıkarıp, Müslümanlar arasına nifak sokmayı planlıyordu. Bu nifakın neticesinde, Haçlı ordusuna da yol açılacaktı. Diriliş Ertuğrul 11. bölümde Kudüs'ü de bu nifak üzerinden Müslümanların elinden almaya çalışacaklardı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler