MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diriliş Ertuğrul 27. bölümüyle yeni sezona iddialı başladı

TRT 1 ekranlarının fenomen dizilerinden Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölümüyle nefesleri kesti. Nefes kesen sezon finali ardından merakla beklenen dizi 27. bölümüyle ekranlara döndü. İşte, Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölümünde yaşananlar!

Geçtiğimiz sezonun reyting rekortmeni dizilerinden Diriliş Ertuğrul yepyeni bölümleriyle ekrana gelmeye devam ediyor. Nefes kesen sezon finali ardından merakla beklenen dizinin yeni sezonu 27. bölümüyle başladı. Entrika, tehlike ve ölümle harmanlanan sahnelerin yanı sıra büyüleyici bir aşkı ekrana taşıyarak dizi severlerin gönlünde taht kurmayı başaran Diriliş Ertuğrul'un yeni sezonu ilk bölümünde büyük sürprizler vardı. Başrollerini Engin Altan Düzyatan, Esra Bilgiç, Kaan Taşaner, Serdar Gökhan, Hülya Darcan ve Serdar Deniz gibi isimlerin paylaştığı Diriliş Ertuğrul'un 27. bölümü 30 Eylül Çarşamba akşamı ekrana geldi.

DİRİLİŞ ERTUĞRUL 27. BÖLÜM ÖZETİ

TRT'nin aksiyon dolu dizisi Diriliş Ertuğrul yeni sezon ilk bölümünde; Ertuğrul'un başı Moğollar ile dertteydi! Diriliş Ertuğrul dizisinin 2. sezonunda artık Kayılar'ın beyi Ertuğrul Gazi'ydi. Ertuğrul Gazi Beyliğinde tam hüküm kurmayı başarmak ile uğraşırken dışarıda da haçlı ordusu ile mücadele etmek zorunda kalacaktı. Anadolu'da Türkiye Selçuklu Devleti hüküm sürmekteydi. Türkiye Selçuklu Devleti'nin başında Sultan Alâeddin Keykubat vardı. Sultan Alâeddin Keykubat, Selçuklu Devleti'ne en parlak dönemini yaşatmaktaydı ama Cengiz Han'ın ordusu yavaş yavaş Rusya'dan Hindistan'a, Çin'den İran'a kadar bilinen dünyanın neredeyse yarısını işgal etmişti Moğollar gözlerini Anadolu ve Avrupa'ya dikmişti. Herkes bilmektedir ki Moğol ordusu bunu başaracak dünyanın en büyük askeri gücüne sahipti. Noyan komutasındaki Moğol birliği Anadolu'nun doğusuna kadar gelmişti. Selçuklu ile Moğollar arasında beklenen savaş için hazırlıkları başlatmıştı. Öte yandan Selçuklu Sultanı Alâeddin Keykubat Oğuz Boyları'yla birlikte Moğol'a karşı savaşma kararı almıştı. Bu amaçla en büyük Oğuz Boyları'ndan olan Kayılar ve Dodurgalılar, Doğu Anadolu sınırında serhat görevi üstlenmişlerdi. Noyan, Oğuz birliğini bozup Selçuklu devletinin en büyük güvencesi olan bu serhat boylarını paramparça etmek istemekteydi. Önündeki en büyük engel ise Sultan Alaeddin'in en güvendiği bey olan Ertuğrul'du. Noyan, hayvanlarıyla Erzurum yakınlarında yurt tutan ve kışlağa göç eden Kayı Obası'na karşı acımasız bir saldırı düzenledi.

DİZİYE YENİ İSİM

Yayınlandığı tarihten bu yana 21. bölüm boyunca zirvedeki yerini korumayı başaran Diriliş Ertuğrul dizisinde senaryo gereği birçok isim ayrılmıştı. Yeni sezon ile birlikte dizinin kadrosuna da yeni isimler dahil olmaya başladı. Dizinin son transferi en Beş Kardeş dizisinde rol alan Zeynep Kızıltan oldu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler