MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diriliş Ertuğrul 7. bölüm TRT 1'de ekrana geldi

Diriliş Ertuğrul son bölümüyle nefesleri kesti! Ertuğrul'un başı Halep'te de sıkıntıya girdi. Diriliş Ertuğrul 7. bölümde Ertuğrul hamle yapmaya çalıştıkça içinden çıkılmaz durumların içerisine doğru sürüklendi.

Ekranlara iddialı bir giriş yapan dizi Diriliş Ertuğrul son bölüm izleyicilerle buluştu. Osmanlı'nın kurulmadan önceki dönemlerini anlatan Süleyman Şah ve Ertuğrul Gazi'nin hikayelerini ekrana taşıyan Diriliş Ertuğrul son bölümüyle 28 Ocak Çarşamba akşamı ekrana geldi. Oyuncu kadrosunda Engin Altan Düzyatan, Kaan Taşaner, Hülya Darcan, Serdar Gökhan, Esra Bilgiç, Didem Balçın, Hakan Vanlı, Levent Öktem gibi isimlerin bulunduğu Diriliş Ertuğrul 7. bölümde Turgut ve Yiğit tapınakçıların eline esir düşerken, Ertuğrul Atabey'i düştüğü zindandan kurtarmaya çalıştı.

Diriliş Ertuğrul son bölümde Ertuğrul, Halep sokaklarını başına yıkacak bir haber aldı. Turgut ve Yiğit tapınakçıların eline esir düştü. Alpler her ne kadar kötü ihtimali aklına getirmek istemeseler de bu ihtimali göz önünde bulundurmaya başladılar. Cenk yoldaşları Turgut, onlardan uzakta ve düşmanın insafına terk edilmiş durumdaydı. Fakat içlerine düştükleri tek açmaz bu da değildi.

Turgut ve Yiğit'in hürriyeti gibi, Kayıların geleceği de tehlikedeydi. Diriliş Ertuğrul 7. bölümde artık göç edecekleri bir yurt yoktu. Üstelik tüm bu düğümleri çözebilecek olan elin sahibi, Atabey Şahabeddin Tuğrul da, Nasır'ın ayak oyunlarına yenik düşmüştü. Ertuğrul, bir yandan Atabey'i, düştüğü zindan karanlığından kurtarmaya çalışırken, diğer yandan ise yaralı Halime'nin acısını yüreğinin tam ortasında hissetmeye devam etti. Ertuğrul harekete geçmeye çalıştıkça, işin gittikçe daha çıkılmaz bir hal alacağını gördü.

Ertuğrul, sadece Kayı obasının bahadır evladı değil, aynı zamanda beklenen kahraman olmaya giden yolun ilk adımlarını atmaya başladı. Süleymanşah; Kurdoğlu tarafından intikâm hırsıyla doldurulan ve kendisine yönlendirilen Bozok'un yakıcı öfkesiyle karşı karşıyaydı. Diriliş Ertuğrul 7. bölümde zamanın adeta durduğu o anların sonunda, Süleymanşah'a uzanan el hiç beklenmedik bir yönden gelecekti. Lâkin Süleymanşah'ın Halep yolunda karşılaşacağı tek zorluk, babasının öcünü almak için gözünü kan bürüyen Bozok değildi.

Kayı obası, hiç hesapta olmayan aksilikler yüzünden can pazarına dönmüştü ve bu pazarda üzerine sorumluluk düşen herkes, feda olmanın ne manaya geldiğini bir kez daha ispat etmek zorunda kaldı. Selcan ise Kurdoğlu'yla kurdukları tezgahta, onu yalnız bırakmanın neticesini hala kestiremiyordu. Diriliş Ertuğrul son bölümde Kurdoğlu'nun gözünü ne kadar karartacağını bilememek, vakit ilerledikçe endişesini daha da derinleştirdi. Kalede Turgut'a yapılan işkenceler, fizikî eziyetleri aşıp onun kimliğini yok etmeyi hedefleyen bir çıkmaza doğru ilerledi. Tapınakçıların bu korkunç hamlelerine karşı Turgut'un sığınağı, Allah'ın sonsuz varlığı ve aynı zindanı paylaştığı Ömer'in yönlendirmeleri oldu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler