MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Diriliş Ertuğrul'un efsane karakteri geri dönüyor

TRT 1 ekranlarının ilgiyle takip edilen dizisi Diriliş Ertuğrul'dan sürpriz bir haber geldi. Dizinin sevilen karakterlerinden Bamsı Beyrek yeniden Diriliş Ertuğrul severlerle buluşacak.

Diriliş Ertuğrul severlere müjde, dizinin efsane karakterleri arasına giren Bamsı Beyrek, Kayı Obası'na geri dönüyor. Trt 1 ekranlarına yayınlandığı her hafta damga vurmayı başaran, sosyal medyada da geniş yankı bulan Diriliş Ertuğrul'da Bamsı Beyrek'i canlandıran Nurettin Sönmez, diziye yeniden dahil olmaya hazırlanıyor. Diriliş Ertuğrul dizisinde Ertuğrul'un Alp'lerinden Bamsı Beyrek'i canlandıran Nurettin Sönmez, motosiklet kazasında ayağını kırdığı için yeni sezon bölümlerinde rol almıyordu. Dede Korku'tan alıntılanan Bamsı karakteriyle kısa sürede Diriliş Ertuğrul'un fenomenleri arasına giren Bamsı, çok yakında yeniden ekranlarda olacak.

Geride bıraktığımız ağustos ayında Kеşan-Enеz Kаrаyolu Akhоca Köyü mеvkisi önlerinde motosiklеt kazası geçiren Nurettin Sönmez, ayağındaki alçı nedeniyle dizinin yeni sezonunda yer almazken, Bamsı Beyrek karakterinin şehzadelerin eğitimi için başka bir diyara gittiği izlenimi verilmişti. Uzun bir süre ayağı alçıda kalan ayağındaki alçılardan kurtulur kurtulmaz, Diriliş Ertuğrul dizisinin İstanbul'daki çekimlerinde rol almaya başladı.

BAMSI BEYREK KARAKTERİ

Diriliş Ertuğrul'da Nurettin Sönmez'in canlandırdığı Bamsı Beyrek, Dede Korkut hikayelerinde yer alan bir Türk kahramanıdır. Oğuz beyleri arasında en yakışıklı 4 beyden biri olduğu söyelenen Bamsı Beyrek, Diriliş Ertuğrul dizisinde ise Ertuğrul Gazinin en güvendiği üç Alp'ten biri olarak çıkıyor izleyici karşısına. Ertuğrul Gaziye olan bağlılığı ve Türk soyunu yüceltme isteği sayesinde girdiği savaşlarda hiç ölüm korkusu olmayan Bamsı Beyrek, gösterişten uzak duran tavrıyla gönüllerde taht kurmuştur.

REYTİNGLERİ ALT ÜST EDİYOR

Sevilen karakterleri ve iddialı sahneleriyle vazgeçilmez diziler arasında yer alan Diriliş Ertuğrul ekrana gelen son bölümüyle reytingleri yine zirvede kapatarak izleyiciden de tam not almayıbaşardı. Yayınlandığı ilk bölümünden itibaren dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve zaman zaman sosyal medyaya damga vuran Diriliş Ertuğrul 18 Kasım Çarşamba günü ekrana gelenbölümüyle de tüm gruplarda reytingleri salladı. Dizinin son bölümü totalde 11.25, ABC1de 11.55 ve Totalde 7.66 oranında reyting alarak en yakın rakibini ikiye katladı

DİRİLİŞ ERTUĞRUL'DE SON YAŞANANLAR

Kayı ve Dodurga Obaları'ndaki beyler tıpkı siyasi ihtiraslarıyla hareket eden Korkut ve Tuğtekin gibi, içlerini oyan büyük Noyan tehlikesinin farkında değillerdir. Ertuğrul ise çolak kalan eliyle, tüm bu olumsuz koşullara rağmen en küçük bir tereddüt göstermeden, Moğollarla olan mücadelesine tek başına devam etme kararı alır. Elbette yanında Alpları Doğan ,Turgut ve Deli Demir de olacaktır. Ertuğrul, Noyan'ın Türkler'den savaşçı devşirdiğini bildiği için Moğol Birliği'nin içine Abdurrahman'ı sokmayı planlar. Ne var ki Abdurrahman, hain olduğu gerekçesiyle idam cezası almıştır. Babası Süleyman Şah'ın emaneti olan Abdurrahman'ın idam edilmesine ne Gündoğdu ne Hayme, ne de Ertuğrul razı gelmektedir. Ancak Gündoğdu ve Hayme çaresizdir. Bunu gören ve bütün vazifelerinden el çektirildiği için daha rahat hareket eden Ertuğrul, Abdurrahman'ı kaçırmayı başarır. Abdurrahman'ın kaçırılma olayına Ertuğrul'un dahil olduğunu bilen Hayme, obada daha büyük huzursuzluklar çıkmaması için oğlu Ertuğrul'u obadan sürgün eder. Artık Ertuğrul eli kılıç tutamayan, alplık görevinden uzaklaştırılmış, sürgün bir adamdır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler