MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ebru Gündeş'in hediyesine yıkım kararı verildi

Ebru Gündeş'in eşi Rıza Sarraf'dan aldığı hediye villa için yıkım kararı çıktı. Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf'ın Kandilli'deki villaları kaçak kat nedeniyle yıkılacak.

Ünlü Şarkıcı Ebru Gündeş'n bir süre tutuklu kalan eşi Rıza Sarraf''ın yalılarında kaçak kat olduğu ortaya çıktı. Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf''ın Kandilli'deki tarihi köşkü de İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu kararıyla yıkılarak eski haline getirilecek. Alınan karar sadece yıkım değil, Rıza Sarraf hakkında suç duyurusu kararı da çıktı. Dava açılırsa, Ebru Gündeş'in İran asıllı eşi Rıza Sarraf, 5 yıla kadar hapisle yargılanacak.

SUÇ DUYURUSU ŞOKU

Mehmet Arif Bey Yalıları'nda bulunan yalılardan birini eşi Ebru Gündeş'e doğum hediyesi olarak alan eşi Rıza Sarraf, geçen yıl tadilat çalışması başlatmış, imar müdürlüğünce de proje onaylanmıştı. Ancak onarım bittiğinde tarihi yalıların bambaşka hal aldı. Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf'ın yalılarının onarımında aykırılıklar tespit edilince, İstanbul 6 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Kurulu toplandı. Kurul, Ebru Gündeş ve Rıza Sarraf'a ait yalılarında onaylı projede olmayan fazlalıklar tespit etti. Bir kat kaçak yapıldığı ve iki yalıyı birbirine birleştiren tünel ve asansörlerin onaylı projede olmadığı görüldü. Bunun üzerine kurul üyeleri hem Ebru Güneş'in hem de Rıza Sarraf''ın yalılarının eski haline getirilmesine, hem de mülk sahipleri hakkında hakkında suç duyurusu yapılmasına karar verdi.

EBRU GÜNDEŞ KİMDİR?

12 Ekim 1974'te doğan Ebru Güneş, Tanrı Misafiri adlı ilk albümüyle milyonluk satış rakamına ulaşmıştır. Kısa sürede Türk müziğinin güçlü seslerinden olan genç sanatçı, ikinci albümü 'Tatlı Bela'da ile, 1995 yılında 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde 'En İyi Kadın TSM Sanatçısı' ödülünü almıştır. Ebru Gündeş, 1995 yılında düzenlenmeye başlayan 1. Kral TV Video Müzik Ödülleri'nden itibaren 5 yılda 4 kez En İyi Türk Sanat Müziği Kadın Sanatçı ödülünü kazanarak bu ödülü en çok kazanan kişi olmuştur. 2010 yılında İran Azerisi iş adamı Rıza Sarraf'la hayatını birleştiren Ebru Gündeş'in bu evlilikten Alara isimli bir kızı vardır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler