MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan'ın davetine katılan İbrahim Erkal'dan 'çengelli iğne' açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde yapılan davete katılan İbrahim Erkal çengelli iğneyle dikkat çekmişti. Sosyal medyada çok konuşulan Erkal konuyla ilgili açıklama yaptı. İlk gün tarz olduğu için 'taktım' diyen Erkal, bugün ise yeni yaptığı açıklamada 'Osmanlı'dan örnek' dedi.

Önceki gün Huber Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde sanat ve spor dünyasından birçok ismin katıldığı iftar yemeğine İbrahim Erkal'ın çengelli iğnesi damga vurmuştu. Erdoğan'la selamlaşırken objektiflere yansıyıp sosyal medyanın diline düşen Erkal konuyla ilgili ikinci açıklamayı yaptı.

'BU TARZ BENİM'
Erkal'ın ilk açıklaması:'Özel bir anlamı yok. Böyle bir ortamda farklılık yaratmak istedim. Şık olduğunu düşündüm. Tamamen benim fikrim.' şeklinde iken ikinci açıklaması ise tamamen farklıydı.
YENİ AÇIKLAMA

"Yaka iğnesini aksesuar olarak kendim taktım. Yakıştırdığım için taktım. Kıyafet kombinini ben seçtim. Farklı bir tarz olduğu için ilgi çekmesi normal. İnsanlar kıyafetlerinde farklı aksesuarlar kullanıyor. Ben de böyle bir aksesuarı tercih ettim"

OSMANLI'DAN ÖRNEK
Ünlü türkücü Osmanlı döneminden bir örnek göstererek şöyle devam etti:
"Çengelli iğnenin elbette bir anlamı var! Osmanlı döneminde saygıyı belirtmek babında kaftanın yakası üstten Çengelli iğneyle bir araya getirilirdi. Bu davranış, huzuruna çıktığı devlet büyüklerine, saygın kişilere karşı bir nevi saygı göstergesidir. Benim de bu mübarek gecede devletin bir numarasının davetine karşı şükran ifadem böyle oldu. Bu benim bakış açım. Her fikre saygı duyarım, terbiye sınırlarını aşmadıkça."

İbrahim Erkal'a sosyal medyadan kullanıcılar dışında bir de muhalifliğiyle bilinen Atilla Taş'tan yorum geldi. Taş, Erkal'ın çengelli iğne aksesuarına "Efenim sayenizde iki yakamızı ancak bu şekilde bir araya getirebiliyoruz" notunu düştü. > Efenim sayenizde iki yakamızı ancak bu şekilde bir araya getirebiliyoruz. pic.twitter.com/Xzc6s39tbd


En Çok Aranan Haberler