MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Erkoç lenfoma kanserine yakalandı

Sanat camiasının sevilen seslerinden Fatih Erkoç'tan hayranlarını üzecek bir haber geldi. Lenfoma kanserine yakalandığını açıklayan Erkoç, hastalığı nasıl fark ettiğini de açıkladı.

'Life Time Magazin' programına konuşan ünlü müzisyen şu sözlerle hastalığını anlattı:

'Hastalığımı öğrenmem biraz şans ederi oldu, pek bir şey hissetmiyordum, kötü bir şey yoktu vücudumda. Antalya'da bir otele gidip hafta sonları program yapıyordum. Orada masaj yapan Filiz Hanım 'Sırtınızda bir şişlik var' deyince Antalya dönüşü ultrason ve tomografi çektirdim, hastanede parça alıp baktılar. 'Lenfoma başlangıcı' dediler. Doktoruma göre iyileşme şansı olan bir hastalıkmış, kemoterapi almaya başladım. Moralim yüksek, pek takılmıyorum, 6 ay kemoterapi devam edecek. Şimdilik Bodrumda sahne çalışmalarım devam ediyor, kendimi iyi hissediyorum' dedi.

LENFOMA KANSERİ NEDİR?

Diğer adı "lenf kanseri" olan lenfoma bağışıklık sisteminin bir parçası olan lenfatik sitemde görülen, özellikle bir tür beyaz kan hücresi olan "lenfositler"i etkileyen bir kanser türüdür. Faklı alt türleri bulunan lenfoma temel olarak "Hodgkin lenfoma" ve "Hodgkin olmayan lenfoma" olarak 2 ana kategoriye ayrılır.

BELİRTİLERİ
Lenfomanın en sık görülen belirtisi boyunda, koltukaltlarında ve kasık bölgesinde bulunan lenf bezlerinin (lenf düğümleri) şişmesidir. Bir veya farklı bölgelerdeki bir kaç lenf bezi aynı anda şişebilir. Şişen lenf bezleri genellikle ağrıya yol açmaz ancak bazı kişilerde şişliğe ağrı eşlik edebilir.

Lenf bezleri aşırı şişerse çevresinde bulunan kan damarlarına baskı yapmaya başlayabilir. Bu baskıya bağlı olarak kan dolaşımında sorunlar oluşabilir ve etkilenen bölgeye göre kol ve bacaklarda genele yayılan şişlikler oluşabilir. Kan damarları gibi aşırı şişen lenf bezleri nedeniyle baskıya maruz kalan sinirler el, kol ve bacaklarda karıncalanmaya, uyuşma hissine yol açabilir. Lenf bezlerinin aşırı şişmesi her lenfoma hastasında görülen bir durum değildir.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler