MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fazıl Say Sezen Aksu'ya yine öfke saçtı

Sezen Aksu'ya yönelik sosyal medya mesajlarıyla dikkat çeken Fazıl Say bu kez de gazete röportajıyla öfke saçtı.

Sezen Aksu'ya yönelik sosyal medya mesajlarıyla dikkat çeken Fazıl Say Radikal gazetesinden Cem Erciyes'e bir röportaj verdi. Say, Türk müziğinin dev ismi Sezen Aksu'ya yönelik eleştiri bombardımanını bu röportajında da sürdürdü. İşte röportajın o bölümü:

'Ben Sezen Aksu'yu yetmez ama evetçi olarak görmüyorum. Toplumda çok söz sahibi olabilecekken, herkesin sevgilisi olabilecekken çok yanlış adımlar atıp bu avantajı elinden kaybetmiş biri olarak görüyorum. Türkiye'nin Edith Piaf'ı konumuna gelebilecekken resmen elindeki topu yaktı, patlattı. Ben de severdim Sezen'i duruş olarak. Cumartesi Anneleri'ne yardım eder, başka konularda duyarlılık gösterir... Mesela 'Deli Kızın Türküsü' albümüne filan çok sayıda şair koyduğunu hatırlıyorum. Bir Gülten Akın koyar bir Orhan Veli koyar filan. Bu kadın kültüre değer veriyor diye biliyorum ben onu. Benim meselem referandum değil, şu: Burada bir siyasi parti var, tiyatroların parasını kesti, Gezici diye insanlara bir sürü şey yaptı; tiyatro, opera, bale hepsine kilit vurmak ve tamamen işlevsiz kılmak üzere. Belden aşağı sanat diyor, heykeli yıktırıyor… Kültür sanata karşı böyle bir duruşu olan bir partinin her hangi bir şekilde destekçisi olmak, bir kültür sanat insanı için mümkün olamaz. Sezen'in bir ağırlığı vardı ve belli ki o bu ağırlıktan tamamen vazgeçmiş.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Şu anda eleştirel olmayacaksın da ne zaman olacaksın? "Operalar kapatılıyor sen de bir şey söyler misin" diyemezsin İbrahim Tatlıses'e ama Sezen Aksu'nun yapması lazım. Madem Gülten Akın besteliyorsun, Nâzım'ın adını geçiriyorsun o zaman sorumluluk alacaksın. Yoksa bu ne perhiz ne lahana turşusuna dönüşür. Ben de onu dedim.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler