MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Filiz Akın vasiyetindeki bir maddeyi ilk kez açıkladı

Türk Sinemasının efsane oyuncularından Filiz Akın kanserle savaşını anlattı. Filiz Akın vasiyetindeki bir maddeyi ilk kez açıkladı.

Türk Sinemasının usta ismi Filiz Akın yıllar önce kansere yakalanmış ve uzun bir tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuşmuştu.Filiz Akın, önceki gün İstanbul'da katıldığı bir sağlık sempozyumunda kansere yakalandığı dönem yaşadıklarını ve zorlu tedavi süreci ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Ünlü oyuncu vasiyetindeki bir maddeyi ilk kez Magazin 8 mikrofonlarına açıkladı. Filiz Akın, "Öldükten sonra organlarımı bağışlamak istiyorum. Bedenimizi öbür tarafa götüremiyoruz. Giderse ruhumuz gidiyor. Bedenimiz bir işe yarasın. Öldükten sonra organlarımla başkalarına hayat vermek istiyorum" diye konuştu.

'Ötenazi' açıklaması çok konuşulmuştu
Filiz Akın geçtiğimiz haftalarda katıldığı bir etkinlikte eşi eski Mit Müsteşarı Sönmez Köksal ile aldıkları bir kararı şu sözlerle açıklamıştı:"Yaşayacaksam kaliteli yaşayayım, eğer bağımlı olacaksam ve bitkisel hayata gireceksem öleyim. Eşimle birbirimize vasiyet ettik, eğer öyle bir durum doğar ve ötenazi hakkı tanınırsa bunu kullanma sözü verdik. Elbette beni hayata en çok bağlayan şey sevgi ve sizlerin duası"

Filiz Akın 2002 yılında bir çeşit burun ve ağız arkası (nazofarenks) kanserine yakalandıktan sonra zorlu tedavi sürecinden sonra sağlığına kavuştu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler