MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Game Of Thrones 5. sezonda 6. bölüme tecavüz sahnesi damga vurdu

Game of Thrones Thrones 5. sezon 6. bölümdeki sahne olay yarattı. Game Of Thrones 5. sezonda 6. bölümüne tecavüz sahnesine ABD'de tepki yağdı.

Bir televizyon klasiğine dönüşen Game of Thrones'un 5. sezon bölümleri skandallara da imza atıyor. 5. sezon'un ilk 4. bölümlerinin yayın tarihinden önce indirilmesi ile çok konuşulan Game Of Thrones 5. sezon 6. bölümündeki tecavüz sahneleri ABD'de tepkilere neden oldu.Türkiye'de de ilgiyle izlenen Game of Thrones 5. sezon son bölümünde Kış Tepesi'ne geri dönüp psikopat Ramsay karakteriyle evlendirilen Sansa Stark'ın tecavüze uğraması Amerika'ya ayağa kaldırdı. Tecavüzün gösterilmediği ancak Sansa'nın hırpalandığı ve çığlıklarının gösterildiği sahne başta feminist gruplar tarafından kınanırken, Demokrat Senatör Claire McCaskill "Bu iğrenç bir sahne, bu diziyle işim bitmiştir." dedi. Sahne tam olarak gösterilmedi, ancak feminist gruplardan büyük tepki aldı.

Artan tepkiler üzerine Sansa Stark rolünü oynayan Sophia Turner (19) USA Today gazetesinin Entertainment Weekly ekine bir açıklama yaptı ve "Senaryoyu okuduğumda beğendim." dedi. Karakterinin başka biriyle evlendirilmesini beklediğini söyleyen oyuncu, "Ramsay ile evlenip Sansa'nın evine yani Kış Tepesi'ne dönmesi çok hoşuma gitti. Kendi evinde tutuklu gibi olsa da" derken, dizinin uyarladığı serinin yazarı George R.R. Martin de sahnelerde bir problem olmadığını söyledi.

Game of Thrones 5. sezon 6. bölümünde, sıkıldığı sevgililerini korkunç şekilde öldürülen psikopat Lord Ramsey ile evlendirilen 15 yaşındaki Sansa karakteri, düğün gecesinde yeni eşi tarafından tecavüze uğradı. Sadece Sansa'nın çığlıklarının gösterildiği sahipleri, dizinin ABD parlamentosundaki hayranlarını bile birbirine düşürdü. Demokrat Senatör Claire McCaskilll'in kınadığı sahnede Ramsay karakteri Sansa'ya düğün gecesinde tecavüz etti. Tecavüz eyleminin tam olarak gösterilmediği sahne büyük tepki çekti.

GAME OF THRONES 5. SEZON 6. BÖLÜM ÖZETİ

Jaqen, Arya'yı tapınağın altındaki bir salona götürdü; tapınakta ölen herkesin yüzü bu salonda saklanmaktaydı. Su Bahçeleri'ne varan Jaime ve Bronn, Kum Yılanlarının saldırısına uğradı. Bu arada Jorah ve Tyrion da köle tacirleriyle karşılaştı. Cersei'ye buluşan Petyr, ona Roose'un Sansa'yı Ramsay'le evlendirme planından bahsetti.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler