MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gülben Ergen'in 'Madımak Olayı' rekor kırdı

Gülben Ergen, Instagram sayfasında Madımak Olayı'nın yıl dönümünü andı. Uzun süredir sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme gelen Gülben Ergen'in Madımak Olayı paylaşımı kısa sürede pek çok kişi tarafından beğenildi.

Gülben Ergen, bu kez Sivas Katliamı'nda hayatını kaybeden isimleri andı. Madımak Olayı 22. yılında yurt genelinde düzenlenen törenlerle anılırken ünlü isimler de katliamı sosyal medyada andı. Bu isimlerden biri de Gülben Ergen oldu. Son zamanlarda paylaştığı su içen asker fotoğrafı ile olay olan Ünlü Şarkıcı'nın Madımak Olayı'na yönelik paylaştığı fotoğraf ise kısa sürede beğeni rekor kırdı ve Gülben Ergen takipçileri tarafından desteklendi. İşte, Gülben Ergen'in Madımak Olayı'nın anısına #unutmadıkaklımda etiketiyle yazdığı yazı: "2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Kültür Derneği tarafından organize edilmiş olan, aralarında Aziz Nesin de dahil olmak üzere pek çok sanatçı ve fikir insanının davetli olduğu Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında, Madımak Oteli'nin yakılması ve çoğunluğu Alevi olan 33 yazar, ozan ve düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan Madımak Oteli Katliamı'nın bugün 22'nci yılı!"

MADIMAK OLAYI NEDİR?

Tarihe kara bir gün olarak geçen Madımak Olayı, 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas'ta Pir Sultan Abdal Şenlikleri sırasında Madımak Oteli'nin Sünni İslamcılar tarafından yakılması ve çoğunluğu Alevi 33 yazar, ozan, düşünür ile 2 otel çalışanının yanarak ya da dumandan boğularak hayatlarını kaybetmesi ile sonuçlanan olaydır. Madımak Olayı'nda hayatını kaybeden isimler; Edibe Suları Ağbaba, Gülender Akça, Muhlis Akarsu, Muhibe Akarsu, Metin Altıok Şair, Mehmet Atay , Sehergül Ateş, Erdal Ayrancı , Behçet Sefa Aysan, Asım Bezirci , Belkıs Çakır, Serpil Çanik, Muammer Çiçek, Nesimi Çimen,Serkan Doğan , Hasret Gültekin , Murat Gündüz, Gülsün Karababa,Koray Kaya, Menekşe Kaya , Uğur Kaynar, Asaf Koçak, Handan Metin , Sait Metin , Asuman Sivri, Yasemin Sivri, Nurcan Şahin, Özlem Şahin, Yeşim Özkan, Huriye Özkan, Ahmet Öztürk, Ahmet Özyurt, Carina Cuanna Thuijs, İnci Türk, Kenan Yılmaz

GÜLBEN ERGEN KİMDİR?

Ağustos 1972'te doğan Gülben Ergen, sanat kariyerine oyunculukla başlamıştır. 2001 yılında, Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile oyunculuğun zirvesine çıkmış ve Altın Kelebek Ödülleri'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülü alan Gülben Ergen, "Abayı Yaktım" şarkısı ile ise müzikte büyük bir çıkış yakalamış ve Kral TV Video Müzik Ödülleri'nde "Yılın Bestesi" ödülünü almıştır. Hem müzik hem de oyunculuk kariyerinde başarılı olan Gülben Ergen, Oğuzhan Koç'la düet yaptığı "Giden Günlerim Oldu" şarkısı ile Resmi Türkiye listesinde yılın en uzun süre zirvede yer alan kadın sanatçısı olmuştur. Sosyal Sorumluluk projelerinde yer alan sanatçı, Şimdiye kadar; Tokat, Mardin, Trabzon, Erzurum, Sinop, Hatay, İstanbul, Aydın, Zolguldak,Van, Sivas,Çanakkale,Kars ve Trabzon'da olmak üzere Türkiye'nin pek çok yerinde okul yaptırmıştır.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler