MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Halil Sezai'den yeni açıklama

15 Ağustos'da Bursa'da bir mekanda sahne alan Halil Sezai, konserinin bir bölümünde darbe girişimine ilişkin yaptığı açıklamadan dolayı hedef haline gelince sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Son haftalarda Türkiye'de yaşanan olaylara geçtiğimiz hafta Bursa'da verdiği konserde tepki gösteren Halil Sezai 'Kendi kendinizi beslediğiniz, riyakarlık yaptığınız, gemiler aldığınız, inanılmaz şekilde orada bir sürü şeyler götürdüğünüz, kayırdığınız, akrabalarınızı koyduğunuz, fark etmez bunun adı AKP, RTE. Hiç fark etmez al birini vur ötekisine' sözlerinden dolayı yandaş medya tarafından hedef haline getirilmişti.

Ünlü şarkıcı tepkilerin devam etmesi üzerine Instagram hesabından yeni bir açıklama daha yaptı. 'Bir kısım yandaş medyanın cımbızla çıkararak kendince ve art niyetle yorumlayıp servis ettiği sözler, hedef göstermek ve linç kültürünü körüklemekten başka bir şey değildir' diyen Halil Sezai, açıklamasında şu sözlere yer verdi:

'36 senedir yaşadığı şu hayatta aklım ermeye başladığı günden beri birçok şeyin yanlış gittiğini görmek, bunu söylemek suç değildir. Demokrasi dediğimiz şeyde tam olarak budur.Türkiye Cumhuriyeti içinde farklı renkleri, farklı kültürleri, mezhepleri, farklı fikirleri barındıran, tek bayrak alrında toplamış; birçok acıya birlikte göğüs germiş onurlu ve gururlu bir millettir.

Böyle bir milletin bilimde, sanatta, sporda, felsefede bir adım öteye geçemediğini sorgulamak, bunu dillendirmek nasıl bir suç olabilir? Yaşadığı ülkeyle ilgili mutsuzluğunu dile getiren birileri, neden illa bir taraf olmak zorunda? Ya da neden vatan haini? Değilim arkadaşım, ben bir taraf değilim olmadım olmayacağım da!

FETÖ'yü PKK'yı ya da zehirli bir mantar gibi her yerde biten diğer terör örgülerini ben kurmuşum gibi aşağılık bir şekilde hakaret edip illa bir kalıba sokmaya çalışmakta neyin nesidir? Ülkeye yönetmeye soyunmuş iktidar partilerinin ya da muhalefet partilerinin 'en iyi biz bilirizci', biz yaptık, olducu' tavrını kabul etmek zorunda mıyım? Al birini vur ötekine bu işte.'İşte Halil Sezai'nin tam açıklaması...


Vitrin


En Çok Aranan Haberler