MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hülya Avşar'a bir dizi 'Kösem Sultan' yasağı

Kösem Sultan'da Safiye Sultan'ı canlandıracak Hülya Avşar'a Timur Savcı tarafından bir dizi yasak geldi. Hülya Avşar, 'Kösem Sultan' dizisiyle yaptığı sözleşme gereği, dizi boyunca basından uzak duracak, Acun Ilıcalı programlarında bulunmayacak.

Hülya Avşar, Eylül ayının merakla beklenen dizisi Kösem Sultan'da 'Safiye Sultan'ı oynayacak. Uzun süredir dizilerden uzak olan Hülya Avşar, 'Safiye Sultan' rolü ile bölüm başı 60 bin bin kazanacakç. Ancak, Avşar kızının dizi boyunca uyması gereken bir takım kurallar bulunduğu iddia edildi. İddialara göre; Hülya Avşar'ın bir yıl için magazin gündeminden ve Acun Ilıcalı'nın yarışmalarından uzak durması gerekecek. Deneyimli oyuncu, 2012-2016 sezonundaki reklam filmlerini kabul edemeyecek.

KURALLARA İLK GÜNDEN UYMADI

Ancak Hülya Avşar, daha ilk günden kurallara uymamış gibi görünüyor. Kösem Sultan dizisinde Safiye Sultan' a hayat verecek olan oyuncu, önceki akşam Bebek trafiğinde objektife takıldı. Araç kullanırken bir yandan da cep telefonuyla konuşan şarkıcının oldukça keyifli olduğu dikkat çekti.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı ve bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler