MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İbrahim Tatlıses'e 4 yıl hapis istemi

İbrahim Tatlıses, 4 yıl hapis istemi hakim karşısına çıktı. İmparator İbrahim Tatlıses, birinci sınıf hakim Habibe Aslan'a hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde ifade verdi. İşte, İbrahim Tatlıses'in savunması!

İmparator İbrahim Tatlıses, bugün İstanbul Asliye Ceza Mahkemesinde ifade verdi. Ünlü türkücü, Twitter hesabı üzerinden birinci sınıf hakim Habibe Aslan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandı. 4 yıla kadar hapsi istenen İbrahim Tatlıses, hakaret kastının olmadığını belirtti ve "Yanlış bilgilendirildim. Bana yanlış bilgi verenleri kendimden uzaklaştırdım, onlarla görüşmüyorum. Beraatimi istiyorum" dedi.

Kimlik tespitinde sanatçı olduğunu söyleyen İbrahim Tatlıses aylık gelirinin ise 15 Bin TL olduğunu ifade etti. Kimlik tespitinin ardından savunması istenen İbrahim Tatlıses, yanlış bilgilendirildiğini iddia etti ve yaşananları şöyle anlattı:"Ben MESAM üyesiyim. O dönem MESAM'ın başkanı Arif Sağ yürütüyordu. Daha öncede yapılmış toplantıda başkanın azli için karar çıkmış olağanüstü genel kurula gidilmişti. Henüz bu toplantı zamanı gelmeden mahkemeden bir durdurma kararı çıktığını duydum. Güvendiğim insanlara sorduğumda da 'hakimin kızı MESAM avukatı olduğu için bu kararı aldı' dediler. Bende bu yüzden Twitter hesabımda dava konusu tweetleri attım. Bunu paylaşanlar da oldu. Katılanın kızının avukatımı aramaları üzerine de tahminen bir gün sonra bu tweetler kaldırıldı. Ben katılanı daha önceden tanımam, kızını da tanımam. Bu kararın alınmasında şikayetçi Habibe Aslan'ın kızının gerçekten mahkemeye müracaat edip etmediği hakkında bilgi sahibi değildim. Hakimin kararı ile ilgilide bilgi sahibi değildim, söylenenlere inandım. Şikayetçilerle geçmişten bir husumetim yoktur. Hakaret etmek, iftira etmek için bir nedenim yoktur."

4 YIL İLE YARGILANIYOR

Söylediklerine inandığını yeteri araştırma yapmadığını anlatan İbrahim Tatlıses "O anki ortam itibari ile duyduklarım nedeniyle eleştiri nedeniyle yazdım. O günden sonra bana bu haberi iletenleri, bana yanlış bilgi verenleri kendimden uzaklaştırdım. O günden sonra onlarla görüşmüyorum, onların hatasını çekmiş oluyorum. Beraatine karar verilmesini istiyorum. Ceza verilecek ise hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum" dedi.

Yanlış bilgilendirme yapan kişileri söylemeyeceğini belirten İbrahim Tatlıses "İsim vermek durumunda değilim." dedi. Birinci sınıf hakim Habibe Aslan'ın hakimlik ve insani değerlerini, kişiliğini, tarafsızlığını ve adilliğini tartışmaya açarak kendisine iftira attığı iddiasıyla açılan dava, tanıkların dinlenilmesi için ertelendi. Aslan'ın şikayeti üzerine Tatlıses hakkında 4 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlanmıştı.

İBRAHİM TATLISES KİMDİR?

1952 yılında doğan İbrahim Tatlıses, çocuk yaşlarda çalışmaya başlamıştır. İnşaatta türkü söylerken Adanalı bir sinemacı tarafından keşfedilen ünlü türkücü, Ayağında Kundura türküsü ile tanınmıştır. "Kara Kız" ile "Beni Yakma Gel Sevdiğim" adlarında 45'likler ile müzik dünyasına giriş yapan İbrahim Tatlıses, 19 yıl süren İbo Show'da sunuculuk yapmıştır. Müzik, televizyon ve sinema alanında kariyer yapan İbrahim Tatlıses, gıda, turizm, inşaat, iletişim, ulaşım gibi birçok alanda yatırım yapmıştır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler