MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kadir İnanır gözümde sıfır adamdır'

Akil İnsanlar heyetinde yer alan Kadir İnanır'a bir tepki de İsmail Türüt'den geldi. Vahdet gazetesine konuşan İsmail Türüt, Kadir İnanır'a "Hele bir de Karadenizli kendisi, olur mu ya?" sözleriyle tepki gösterdi. İşte, Kadir İnanır'a yönelik o sözler!

Akil İnsanlar'ı yeniden bir araya toplayan Kadir İnanır'a tepki yağmaya devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Kadir İnanır'ı kastederek söylediği "Şimdi bir artist, kalkmış TV'de reklam yapıyor, keçiler diye." başlayan sözlerinden sonra İsmail Türüt de Kadir İnanır'a yüklendi. Daha önce yaptığı bir şarkıyla Hrank Dink cinayetini desteklediği ve halkı düşmanlığa tahrik ettiği iddiasıyla yargılanan şarkıcı İsmail Türüt, bu kez Kadir İnanır'ı topa tuttu. Vahdet gazetesine Kadir İnanır hakkında konuşan İsmail Türüt, olay yaratacak açıklamalarda bulundu.

"KADİR İNANIR GÖZÜMDE SIFIR ADAMDIR"

İşte, Karadenizli şarkıcının Kadir İnanır'a yönelik söylediği o sözler: "Kadir İnanır bizim hemşerimiz. O beni, ben onu çok severim. Ama siyasi olarak zerre kadar katılmıyorum ona. Yazıklar olsun. Selam da verilmez ya. Ayıp ya. Ama siyasi olarak zerre kadar katılmıyorum ona. Yazıklar olsun. Selam da verilmez ya. Ayıp ya. Yakıştıramadım Kadir İnanır'a ya. Kadir İnanır ayıp etti. Gönlüm kırıldı. İyi aday olmadı ya da etmediler. Bir dahakine ederler. Hele bir de Karadenizli kendisi, olur mu ya? Katil sürüsüne destek veriyorsunuz. Dostluğum da var ama gözümde sıfır bir adamdır. Yazıklar olsun. Bu millet seni baş tacı etti. Haram olsun sana bu milletin emeği. Ayıp ya. Böyle şey olur mu ya? Yazıklar olsun bu ülkenin aydınına, bunlara şirin bakan sanatçısına, gazetecisine."

İSMAİL TÜRÜT KİMDİR?

1965 doğumlu olan İsmail Türüt'ün 30'un üzerinde albümü bulunmaktadır. 1990'lı yıllardan sonra Erkan Ocaklı,Adnan Yılmaz ve Cengiz Kurtoğlu ile beraber birçok kaset yapan Karadenizli türkücü, , Deniz, Yasemin, Miraç ve Nazlıcan adında 4 çocuk babasıdır.Türkiye'de yurtiçi ve yurtdışında olmak üzere en çok konser veren 5 sanatçıdan bir tanesi olan İsmail Türüt, Ozan Arif tarafından yazılan, Hrant Dink cinayeti sanıklarına yönelik övügü dolu ifadeler içeren ifadeler içeren "Plan Yapmayın Plan" adlı şarkı, Türüt tarafından seslendirilmiş ve kamuoyunda yoğun tartışma yaratmıştır. Hrant Dink'in tutuklu katilleri Ogün Samast ve Yasin Hayal'in isimlerinin övgü ile geçtiği iddaa edilen şarkıyı seslendiren İsmail Türüt 29 Aralık 2009 tarihinde beraat etti.

KADİR İNANIR KİMDİR?

15 Nisan 149 doğumlu olan Kadir İnanır, Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Televizyon Bölümü'nü bitirmiştir. Ünlü oyuncu, 1967 yılında Ses dergisi'nin düzenlediği "Sinema Artisti Yarışması"'nda finale kalmış, Saklambaç gazetesinin "Fotoroman Artisti Yarışması"'nda da birinci olmuştur. İlk kez başrolde oynadığı 1970 tarihli, Atıf Yılmaz'ın yönettiği Kara Gözlüm filminde Türkân Şoray'la başrolleri paylaşan Kadir İnanır, birçok film daha çevirerek Türk sinemasının erkek yıldızları arasına girmeyi başarmıştır. Türk sinemasını adını altın harflerle yazdıran Kadir İnanır, birçok ödüle imza atmıştır; 5. Altın Koza Film Festivali'nde başrolünü Filiz Akın'la paylaştığı Utanç (1973) adlı filmle En İyi Erkek Oyuncu seçilen Kadir İnanır, başrollerini Fatma Girik, Serpil Çakmaklı, Nur Sürer, Erdal Özyağcılar ile paylaştığı 1985 tarihli Yılanların Öcü adlı Şerif Gören filmiyle ise 1986 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Kadir İnanır, 1990'da Medcezir Manzaraları adlı film ile 3. Ankara Film Festivali'nde de En İyi Erkek Oyuncu dalında ödülününün sahibi olmuştur.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler