MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İşte Mutlu Kaya'yı vuran isim

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, bir televizyon kanalında yayımlanan ses yarışmasıyla tanınan Mutlu Kaya'nın üç gün önce ağır yaralanmasına neden olan silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturmaya müdahil olacaklarını bildirdi.

Baro Başkanı Tahir Elçi ve yönetim kurulu üyeleri, Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren Kaya'nın ailesini hastanede ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Elçi, baba Mehmet Kaya ile görüşerek kızının sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Elçi, ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, olayın takipçisi olacaklarını, bu kapsamda yürütülen soruşturmaya da müdahil olduklarını söyledi.

Mutlu Kaya'ya yapılan saldırıyı kınadıklarını ve soruşturmayı yakından takip ettiklerini ifade eden Elçi, "Nedeni ne olursa olsun genç bir kadına silahlı şiddeti kabul etmek mümkün değildir" dedi.

Olayla ilgili bir şüphelinin tutuklandığını anımsatan Elçi, şöyle konuştu:
"Tetiği çeken asıl fail yakalanarak, tutuklanmıştır. Yaptığımız incelemede soruşturma makamı tutuklanan fail hakkında çok sayıda delile ulaşmıştır. Fail hakkında kamera kayıtları ve tanıklar var. Soruşturma aşamasında sanık suçunu itiraf etmiştir. Failin daha önce de Kaya'yı tehdit ettiğine ilişkin bir suç duyurusu söz konusu. Kadına yönelik birçok şiddet eyleminde yaşandığı gibi Kaya'ya yapılan saldırı öncesinde de gerekli önlemler alınamamış."

"BARO OLARAK AİLEYE HUKUKİ DESTEK SUNACAĞIZ"
Soruşturma sürecini yakından takip ettiklerini kaydeden Elçi, olayın bütün yönleriyle açıklığa kavuşması ve tüm faillerin cezalandırılması için mağdur aileye Baro olarak hukuki destek sunacaklarını dile getirdi.

Mehmet Kaya da, asıl faile yardım eden başka kimselerin de olduğunu, bunların da soruşturulması gerektiğini, Diyarbakır Barosu'ndan hukuki destek istediklerini ve kendilerini bu davada temsil etmeleri gerektiğini ifade ederek Elçi'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler