MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kenan İmirzalıoğlu kullanmıyorum ama denedim dedi

Kenan İmirzalıoğlu "uyuşturucu madde kullanmak" suçundan ifade verdi. Telefon konuşmaları sorulan Kenan İmirzalıoğlu kullanmıyorum ama denedim dedi.

Kenan İmirzalıoğlu, Murat Yıldırım, Mehmet Erdem, Ersin Korkut, Koray Candemir, Rıza Kocaoğlu, Sarp Apak, Engin Günaydın, gibi ünlü isimlerin de bulunduğu 53 şüpheli hakkında açılan uyuşturucu davası bugün de devam etti. Murat Yıldırım davaya katılmazken 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleşen duruşmaya, 8 tutuklu sanık ve Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte 10 tutuksuz sanık katıldı. Mehmet Erdem ve Şahin Irmak gibi "uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama" suçu ile yargılanan isimlere 5 yıldan 15 yıla kadar, sadece uyuşturucu madde kullanma" suçu ile yargılanan Kenan İmirzalıoğlu ve Murat Yıldırım için 1 yıldan 2 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Duruşmada tanık olarak bulunan Engin Altan Düzyatan, Kenan İmirzalıoğlu'nun evinde Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal, Murat Yıldırım ile uyuşturucu kullandıkları iddiasına, "Murat Yıldırım ve Kenan İmirzalıoğlu ile birlikte Galatasaray maçını izlemiştik." diyerek yanıt verdi.

Engin Altan Düzyatan ardından dinlenen Nehir Erdoğan ise , Sarp Apak'tan uyuşturucu almadığını söyleyerek "Birlikte uyuşturucu kullanmadık. Onun kullandığını da görmedim." şeklinde yanıtladı.

KENAN İMİRZALIOĞLU SUÇLAMALARI REDDETTİ

Telefon görüşmeleri sorularını yanıtlayan Kenan İmirzalıoğlu ise suçlamaları reddederek "Eray Özbal'la aynı mahallede oturuyoruz. Meslekte büyüğümüzdür. Zor şartlarda çalıştığımız için beslenmemize dikkat etmemizi ister. Organik besinler almamızı ister. O yüzden ürettiği doğal gıdalardan verirdi. Telefon görüşmelerinde geçen süt ve incir gerçek süt ve incirdir." dedi.

Uyuşturucu madde kullanmadığını söyleyen Kenan İmirzalıoğlu, denediğini belirterek "Operasyondan birkaç gün önce Yunanistan'ın Simi Adasında denemiştim. Birkaç gün sonra operasyon oldu ve teste girince de kanımda çıktı. Orada ikram edilen sigarayı aldığımda uyuşturucu olduğunu anladım." ifadelerini kullandı.

Kenan İmirzalıoğlu, "Eray Özbal memleketinden temin ettiği ceviz gibi doğal gıdaları bana veriyordu. Ben de parasını veriyordum" deyince Mahkeme başkanı, "Bu Eray mandıra mı işletiyor? Kaç kişiye bakıyor?" diye sordu. Kenan İmirzalıoğlu da "Eray doğup büyüdüğü yerdeki kadınların yetiştirdiği doğal ürünleri temin edip bize veriyordu. O organik ürünleri bilirdi" yanıtını verdi.

Kenan İmirzalıoğlu'nun yanıtlarına karşı ise Mahkeme başkanı, "Eray çok iyi biliyor diyorsunuz ama ifadesinde yetiştirdiği bitkinin hint keneviri olduğunu bilmediğini söyledi" dedi. İmirzalıoğlu'nun avukatı Cemalettin Mutlu'nun "Kazıklamışlar onu" sözü ise salonda gülüşmelere neden oldu. Kenan İmirzalıoğlu, Rıza Kocaoğlu, Eray Özbal ve Murat Yıldırım'ın uyuşturucu kullandığı iddialarına ise "Bilmiyorum, onlardan uyuşturucu almadım ve onlara uyuşturucu vermedim." şeklinde cevap verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Aralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in gibi oyuncu ve sanatçıların bulunduğu 53 sanığın, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı dava ertelendi. Duruşma 1 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

MURAT YILDIRIM ZORLA GETİRİLECEK

Tutuklu 8 sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren heyet tutuksuz sanıklardan oyuncu Murat Yıldırım'ın savunmasının alınabilmesi için hakkında zorla getirilme kararı çıkardı. Mahkeme ayrıca davetiye gönderilmesine rağmen gelmeyen tanıklar hakkında da bir sonraki duruşmaya zorla getirilmelerine hükmetti. Heyet, tutuksuz sanıklardan oyuncu Rıza Kocaoğlu'nun soruşturma aşamasında verdiği 50 bin TL'nin kefaletin savunmasının alınmış olması nedeniyle kendisine iade edilmesine karar verdi. Duruşma 1 Ekim 2015 tarihine ertelendi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler