MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıvanç'ın herkesten gizlediği hastalık

Yakışıklı oyuncu Kıvanç Tatlıtuğ, hayatını riske atan hastalığı nedeniyle 1 aydan beri Nişantaşı'nda özel bir klinikte tedavi görüyor.

Kıvanç Tatlıtuğ, bir süredir 'uyku apnesi' hastalığı ile boğuşuyor. Kıvanç Tatlıtuğ'un yaklaşık 1 aydır Nişantaşı'nda özel bir klinikte tedavi gördüğü ortaya çıktı. Uykuda başgösteren bu hastalık tedavi edilmezse kalp krizinden inmeye kadar birçok hayati risk taşıyor.

Magazin dünyasında son yılların en çok konuşulan, rol aldığı projeleriyle, aşklarıyla sürekli haber olan Kıvanç Tatlıtuğ'un adı şimdi de önümüzdeki ay ekrana gelecek "Kurt Seyit ve Şura" isimli dizi ile gündemde. Ancak hayranları Nermin Bezmen'in kitabından uyarlanan ve başrolünü Farah Zeynep Abdulllah ile paylaştığı bu diziyi heyecan içinde beklerken Tatlıtuğ, sıkıntılı günler yaşıyor. Nedeni ise yakışıklı oyuncunun bir süredir medyadan gizlediği bir hastalıkla boğuşması. Uyku apnesi olan Tatlıtuğ'un bu gizli hastalığını Sözcü Pazar ortaya çıkardı. Yaklaşık bir aydır Nişantaşı'nda özel bir klinikte tedavi gören yakışıklı oyuncu, 10 günde bir bu kliniğe gidip kontrollerini yaptırıyor. Tatlıtuğ, bu yüzden de dizi çekimleri için gittiği St. Petersburg'dan sık sık İstanbul'a geliyor.
UYKU APNESİ NEDİR?

Düzensiz solunum uyku apnesinin en önemli belirtisi uykuda ani solunum duraklamaları, çok gürültülü horlamalar ve iç çekmelerdir. Uyku esnasında solunum durması (apne) olayında en az nefesin 10 saniye kesilmesi ve nefes durmalarının saatte en az 5 defa tekrarlaması "uyku apne hastalığı" olarak tarif edilir. Her gece tekrarlayan bu durum yaşamınızı etkiler, uykunuzu bozar, sabah yorgun, sersem gibi, uykunuzu alamamış uyanırsınız. Gün içinde genel yorgunluk, isteksizlik hissedersiniz. Bu durumlar yaşam kalitenizi, iş hayatınızı, sosyal ilişkilerinizi etkiler. Tedavi edilmezse, kalp büyümesi, kalp krizi, yüksek tansiyon, inme, uykuda ölümle sonuçlanabilir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler