MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan 2. bölüme Şehzade Mustafa damga vurdu

Star TV'nin yeni sezon bombası Kösem Sultan 2. bölümüyle kaldığı yerden devam etti. Kösem ve Sultan Ahmed'in aşklarını ekrana taşıyan Kösem Sultan 2. bölümde Şehzade Mustafa'nın çaresiz hali, izleyicileri ekrana kilitledi.

Star Tv'nin yeni sezon bombası Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan 2. bölümü ile izleyici karşısına çıktı. Muhteşem Yüzyıl: Kösem 2. bölümüne özellikle Şehzade Mustafa'nın annesinin ölümden korkan evladına söylediği "Öldürseler ne gam, ben seni bir daha doğrurum." sözü damga vurdu.Devletin, hanedanın başında; entrikaların tam ortasında, rekabet ve aşk ile büyüyen 'KÖSEM'in hikayesi yeni bölümüyle devam ediyor. İlk bölümünde kardeşine kıyamayan Sultan Ahmed, bu hafta kardeşinin katletilmesin karar verdi. Ancak, bu karşısında Büyük Valide Safiye Sultan'ı bulur. Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu'ndan oluşan güçlü kadrosuyla dikkat çeken Kösem Sultan 2. bölümü dün akşam saat 20.00'de Star Tv'deydi!

KÖSEM SULTAN YENİ BÖLÜM ÖZETİ

Kösem Sultan 2. bölümünde ekran başındakiler Şehzade Mustafa'nın akıbetine şahit oldu. Her ne kadar Safiye Sultan, Şehzade Mustafa'yı korumaya çalışaa da Sultan Ahmed kararını vermiş, Şehzade Mustafa'nın katli vacipti! Muhteşem Yüzyıl Kösem'e bu hafta Safiye ve Ahmed arasındaki iktidar savaşı damga vurdu. Şehzade Mustafa'nın saraydan kaçırılması herkesi şok etti. Ahmed, Anastasia'yı aşkına inandırmaya çalışırken, Anastasia saraydan kaçmayı kafasına koydu. Ahmed, Mustafa'nın idam fermanını verdi. Safiye Sultan ve Ahmed arasında bir iktidar savaşı olaylı başladı. Ahmed Mustafa'nın katline razı oldu mu? Safiye Sultan, torununa nasıl meydan okudu? Ahmed nasıl bir tehditle karşı karşıya kaldı?

KÖSEM SULTAN KONUSU

Henüz 14 yaşındayken babasının ani ölümüyle tahta çıkan Sultan Ahmed'in genç omuzlarında koca bir cihan imparatorluğunun yükü durmaktadır. Tahta çıkan genç sultan içeride isyanlar, dışarıda değişen güç dengeleri, sarayın içerisinde çıkar çatışmaları ve tahta göz diken ihtiraslı gözlerle karşı karşıyadır.Tüm bu kara bulutlarlar arasında Sultan Ahmed'in dünyasını aydınlatan tek şey gördüğü bir tablodaki güzel kızdır. Sultan Ahmed'in bu tablodaki genç kızdan ne kadar etkilendiğini gören Safiye Sultan, tabloda resmedilen kızı dünyanın merkezine, Osmanlı'ya "taht hediyesi" olarak getirir.Ahmed ve Kösem, hem Batı'dan hem Doğu'dan çevrelenen bir dünya devletinin var olma savaşının yüklerini omuzlarında taşıyarak yürüyecekleri bu yolda, aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.

KÖSEM SULTAN OYUNCULARI

1. bölümüyle büyük ses getiren Kösem Sultan dizisinin kadrosunda ekranların aranılan yüzleri; Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu bulunuyor.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğa Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken bütün saraya hükmetmeyi başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem'de katledilen ilk sultandır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler