MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan 3. bölümde Anastasia denize atıldı

Kösem ve Sultan Ahmed'in aşkını ekrana taşıyan Muhteşem Yüzyıl Kösem Sultan 3. bölümü izleyici karşısına çıktı. Star Tv'nin yeni sezon bombası Kösem Sultan 3. bölümünde sürpriz gelişmeler vardı.

KÖSEM SULTAN 3. BÖLÜM 2. FRAGMANI İÇİN TIKLAYIN

Muhteşem Yüzyıl Kösem bomba bir bölümle izleyenlerinin karşısına çıktı. Kadrosunda; Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu'nun paylaştığı Kösem Sultan 3. bölümünün her bir anını, izleyiciler büyük bir heyecanla seyretti. Perşembe akşamı ekrana gelen 3. bölümde Sultan Ahmed ve Safiye Sultan arasındaki iktidar savaşı kızıştı. Yeniçeriler ayaklandı. Hanedanın ve devletin en kilit noktalarında tam kırk yıl duran Kösem'in aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen ömrünü ekrana taşıyan Muhteşem Yüzyıl Kösem son bölümü ile dün akşam Star Tv'deydi!

KÖSEM SULTAN 3. BÖLÜM ÖZETİ

Kösem Sultan son bölümünde; Anastasia saraydan kaçmaya çalışırken, karanlık bir sırra şahit oluyor ve ölümle burun buruna geliyor! Safiye Sultan saraydan sürgün edilince askeri isyana teşvik ediyor! Asker sarayın kapılarına dayanıyor! Sultan Ahmed isyanı durdurabilmek için çabalarken, Safiye Ahmed'e şok bir teklifte bulunuyor! Ahmed ve İskender kum meydanındaki düelloda karşı karşıya geliyor! Anastasia hayatta kalabilmek için büyük bir oyuna başvuruyor! Sultan Ahmed'e git gide bağlanan Anastasia için bu aşktan kaçmanın tek yolu, saraydan ayrılmaktır. Karanlık dehlizlerde çıkış yolunu ararken, sarayı derinden sarsacak bir sırra şahit olur ve ölümle burun buruna gelir. İktidarını Ahmed'e kabul ettirmeye çalışan Safiye Sultan, yeniçeri ve sipahiyi isyana teşvik eder. Sarayın kapılarına dayanan askerin öfkesini, hızır gibi yetişen Aziz Mahmud Hüdayi yatıştırır. Ancak Safiye'nin yeni bir planı vardır.

Muhteşem Yüzyıl Kösem 3. bölümünde İskender, ne pahasına olursa olsun Anastasia'yı bulup ona verdiği sözü tutacaktır. Anastasia'nın kurdelesi ortadan kaybolunca, ocağı birbirine katar. Yeniçeri ocağına yaptığı ziyarette Ahmed, İskender'i gözüne kestirir ve onu düelloya davet eder. Kum meydanında yapılan düelloda İskender öyle bir hata yapar ki cezası ölümdür! Gittikçe büyüyen isyan kontrolden çıkar. Köşeye sıkışan Ahmed'e, Safiye'nin bir teklifi vardır. Ahmed, Safiye'nin şartına boyun eğecek midir? Anastasia ise hayatta kalabilmek için tehlikeli bir oyun oynar.

MUHTEŞEM YÜZYIL KÖSEM KONUSU

Kadınlar Saltanatı olarak adlandırılan dönemin zirveye çıktığı zamanları anlatan Muhteşem Yüzyıl Kösem'de sultanlar ve onların yapacakları da hikayeyi derinden etkileyecek. Büyük Valide Safiye Sultan, Handan Sultan, Halime Sultan ve Fahriye Sultan'ın müdahaleleri, çevreleri, ilişkileri Saray'ın kaderini kökünden değiştirecek. Muhteşem Yüzyıl Kösem'de ön plana çıkacak hikayelerden biri de Yeniçeriler. İmparatorluk ordusunun asi ve cesur kahramanlarının geçmişleri ve gelecekleri arasında, yasakların gölgesinde sürdürdükleri hayatları kimi zaman Saray'ın en kalbine kadar etki edecek. Sultan Ahmed ve İskender'in yoldaşlığı ise İskender'in sakladığı sır ile daha da karmaşık hale gelecek.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olan Kösem Sultan 1590-1651 yılları arasında yaşamıştır. Bir Rum kızı olarak genç yaşta saraya giren ve iktidar yolundaki ilk adımını I. Ahmed'in nikâhlı eşi olmakla atan Kösem Sultan, Oğulları IV. Murad ve daha sonra I. İbrahim başa geçtiğinde devlet yönetiminde doğrudan etkili oldu. Çocuk yaşta tahta çıkan torunu IV. Mehmed'in saltanatı sırasında "valide-i muazzama" (büyük valide sultan) olarak gerçek bir güç odağına dönüştü.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler