MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan 1. bölüm fragmanında büyük sürpriz

Kösem Sultan'ın yayınlanan 1. fragmanı nefes kesti. Kasım ayında izleyici karşısına çıkması beklenen Kösem Sultan'ın ilk fragmanına Yunan güzel damga vurdu. Yeni sezonun merakla beklenen dizisi Kösem Sultan ilk fragmanı ve detayları haberimizde!

TIMS Productions tarafından hayata geçirilen ve yeni sezona damga vurması beklenen 'Muhteşem Yüzyıl-Kösem Sultan'ın merakla beklenen ilk fragmanı yayımlandı. Osmanlı tarihinin en etkili kadınlarından Kösem Sultan'ın hikayesini çarpıcı bir şekilde ekrana getireceği konuşulan dizinin yayınlanan fragmanıyla diziden ilk kareler ortaya çıktı. Kösem Sultan ilk fragmanına; Kösem Sultan'ı canlandıran 17 yaşındaki Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou ile Sultan Ahmed'i oynayan Ekin Koç'un yakınlaştığı sahnelerin yanı sıra Hülya Avşar'ın hayat verdiği Safiye Sultan damga vurdu.

YUNANİSTAN'DA BULUNDU

Kösem Sultan'ın ilk yıllarını canlandıracak oyuncu için 1,5 yıldır arayış sürüyordu. 9. bölüme kadar Kösem Sultan'ı canlandıracak genç oyuncu, Yunanistan'dan bulundu. Lise öğrencisi AnastasiaAnastasiaThsilimpou binlerce genç kız arasından rolü kaptı. 17 yaşındaki Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou dizide Kösem Sultan'ın ilk gençlik yıllarını canlandıracak. Kösem Sultan deneme çekimlerinde başarılı performans göstererek binlerce adayını eleyen Thsilimpou'nun kendi ülkesinde de oyunculuk yaptığı öğrenildi. 'Sultan Ahmed' karakterine hayat verecek Ekin Koç'la kamera karşısına geçen oyuncu, 'Kösem' karakterini canlandırabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı. Lise üçüncü sınıf öğrencisi olan Anastasia Thsilimpou Kösem rolünü 9. bölümden sonra Beren Saat'e devredecek.

KÖSEM SULTAN OYUNCULARI

Aylar konuşulan Kösem Sultan dizisinin kadrosunda ekranların aranılan yüzleri; Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu bulunuyor.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken bütün saraya hükmetmeyi başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem'de katledilen ilk sultandır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler