MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan kadrosunda olay isim

Kösem Sultan dizisinin son büyük bombası Çağatay Ulusoy oldu. Beren Saat ve Hülya Avşar'dan sonra Çağatay Ulusoy'unda Kösem Sultan kadrosuna dahil olması, diziyi bekleyenleri daha da heyecanlandırdı.

Kösem Sultan dizisinin muhteşem transferlerine Çağatay Ulusoy eklendi. Kösem Sultan'a dahil olması; Beren Saat, Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy ve Erkan Kolçak Köstendil, Esra Dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz olay olan bu isimlerden sonra dizinin son bombası Çağatay Ulusoy oldu. Uzun süredir ekranlarda görülmeyen Beren Saat'in Kösem Sultan'da yer almasınddaha büyük bir sürpriz olmaz diye düşünülüyordu ki Çağatay Ulusoy haberi geldi. Böylece Kösem Sultan oyuncu kadrosuyla şimdiden yüksek reytingleri kimseler bırakmayacağını garantiledi.

İMAJINI DİZİ İÇİN Mİ DEĞİŞTİRDİ?

Ali Bilgin'in yönetmen koltuğuna oturacağı filmde başrol oynayacak olan Çağatay Ulusoy, sakallı imajının fotoğrafını ilk kez sosyal medya hesabından paylaşmış, bu fotoğraf 1 saatte 35 bin kişi tarafından beğenilmişti. Çağatay Ulusoy'un yeni imajının nedeninin film olduğu düşünülürken, Kösem Sultan'da oynayacağı haberinin çıkması, "Çağatay Ulusoy'u uzun süre sakallı göreceğiz" dedirtti. Meslektaşı Burak Özçivit de Muhteşem Yüzyıl kadrosundayken tıp ki Çağatay Ulusoy gibi sakal bırakmaya başlamış, yeni imajını sevince epey sakallı dolaşmıştı.

ÇAĞATAY ULUSOY KİMDİR?

1990 doğumlu olan Çağatay Ulusoy, İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi Sulama Sistemleri bölümünde eğitim görmüş ve aynı zamanda Ayla Algan'dan oyunculuk dersleri almaya başlamıştır. 2010 yılında Best Model of Turkey birincisi olan Çağatay Ulusoy'un İlk rolü Adını Feriha Koydum adlı dizideki Emir Sarrafoğlu karakteri olmuştur. Yakışıklı oyunucunun ilk sinema filmi deneyimi Anadolu Kartalları filmdiri. Çağatay Ulusoy, Üsteğmen Ahmet Onur karakterini canlandırmış ve bu rolüyle de büyük beğeni toplamıştır. Ünlü oyuncunun son dizisi 2013-2015 yılları arasında ekrana gelen Medcezir olmuştur.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Kösem Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür. Bir dönemi etkileyen Kösem Sultan, Harem'de katledilen ilk sultandır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler