MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kösem Sultan'da başrol krizi bitti

Kösem Sultan'da krize neden olan Beren Saat ile sonunda anlaşmaya varıldı. Ücret anlaşmazlığının tatlıya bağlanmasıyla birlikte Kösem Sultan dizisinin başrolünün Beren Saat olacağı kesinleşti.

Günlerdir konuşulan "Kösem Sultan Beren Saat olacak mı, olmayacak mı?" sorusu sonunda yanıt buldu. Kösem Sultan dizisinin yapımcısı Timur Savcı ve Beren Saat arasında krize neden olan ücret anlaşmazlığı tatlıya bağlandı. Uzun süredir ekranlarda görülmeyen Beren Saat ve başarılı filmlerin usta ismi Timur Savcı karşılıklı olarak fedakarlık gösterdi ve Kösem Sultan başrolü için isim kesinleşmiş oldu.

ARADAKİ 20 BİN FARK ANLAŞMAZLIĞA NEDEN OLMUŞTU

En son İntikam dizisinde boy gösteren ve uzun süredir ekranlardan uzak duran Beren Saat, Kösem Sultan'da yer almak için bölüm başına 80 bin talep etmiş, Yapımcı Timur Savcı ise 60 bin TL teklif etmişti. İkilinin fiyat konusunda anlaşamaması sebebiyle Timur Savcı'nın farklı isimler aramaya başladığı, hatta Sinem Kobal ile anlaşma durumunun olduğu iddia edilmişti.

KÖSEM SULTAN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

Timur Savcı ve Beren Saat arasındaki anlaşmazlığın sonuçlanmasının ardından prodüksiyon şirketi de dizi için kolları sıvadı. Şirket önce savaş sahnelerinde kullanılmak üzere Ambarlı'da, 10 bin metrekarelik alanda 400 çadırdan oluşan 5 bin kişilik Yeni- çeri Ocağı seti kurulmaya başlattı. Kösem Sultan'ın kadrosunda yer alacağı kesinleşen isimler ise şunlar: Mete Horozoğlu, Fikret Kuşkan, Hülya Avşar, Yıldız Çağrı Atiksoy, esra dermancıoğlu, Alican Yücesoy, Aslıhan Gürbüz, Erkan Kolçak Köstendil, Ekin Koç ve Berk Cankat gibi isimler yer alıyor.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler