MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Kurtlar Vadisi Pusu mu, Kösem Sultan mı?' birinci belli oldu

Fenomen dizi Kurtlar Vadisi Pusu, aynı gün yayınlanan Kösem Sultan dizisini alt etti. Kösem Sultan mı Kurtlar Vadisi mi? sorusunun yanıtı yine Kurtlar Vadisi Pusu oldu.

13 yıldır zirveyi bırakmayan Kurtlar Vadisi Pusu son bölümü ile yeni sezonun çok konuşulan dizisi Kösem Sultan'ı geride bıraktı. Tims Prodüksiyon tarafından hazırlanan ve uzun süredir üzerinde çalışılan Muhteşem Yüzyıl Kösem 1. bölümüyle ilk kez görücüye çıktı. Tarihi dizinin başlamasının, rakiplerin reytingini nasıl etkileyeceği, merak konusuydu Özellikle, Türk televizyon tarihinin en çok izlenen dizi Kurtlar Vadisi Pusu'ya rakip olarak görülüyordu. Başrollerinde Hülya Avşar,Ekin Koç, Kadir Doğulu ve Beren Saat gibi isimler yer aldığı Kösem Sultan'ın güçlü kadrosuyla Kurtlar Vadisi Pusu'yu alt edebileceği iddia ediliyordu. Ancak beklenen olmadı. Kurtlar Vadisi Pusu son bölümü ile yine listlerin en üstüne oturdu.

KÖSEM SULTAN MI KURTLAR VADİSİ PUSU MU?

Kanal D'nin yayınlandığı akşamlar milyonları ekran başına kilitleyen reyting rekortmeni dizisi "Kurtlar Vadisi Pusu" yine Perşembe akşamı yine günün en çok izlenen programı ve birincisi olmayı başardı. Kurtlar Vadisi Pusu son bölümü; Tüm Kişiler'de yüzde 7.20 reyting ve yüzde 18.00 izlenme payı ile yine birinci oldu .Muhteşem Yüzyıl Kösem ise AB grubunun en fazla izlenen 2. sırasında yer alarak fenomen dizinin gerisinde kaldı.

KÖSEM SULTAN 1. BÖLÜM ÖZETİ

Sultan Ahmed tahta geçtiğinde Osmanlı tahtının onun dışında yalnızca bir veliahtı kalmıştı. Onun zamanında kaldırılacak olan kardeş katli geleneği nedeniyle hanedanda erkek çocuk neredeyse kalmamıştı. Bu durumu kendileri için bir fırsat bilen Giray Kardeşler ise gözünü tahta dikmişti. Uzun senelerdir süren geleneğe göre Kırım Hanlığı'nın hanzadeleri tahta çıkmadan evvel İstanbul'da tutuldu, bir esir hayatına benzeyen bu sürecin sonunda Osmanlı hükümdarının kararına göre Kırım Hanlığı'nın başına geçiyorlardı. Mehmet ve Şahin Giray kardeşler buna bir son vermeye kararlıydı. Aşkla, kanla, güç savaşlarıyla, büyük zaferler ve ağır yenilgilerle geçen bir ömrü titizlikli izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanan Kösem Sultan 1. bölümünde babasının ani ölümünden sonra henüz sancağa bile çıkmadan kendini tahtta bulan Sultan Ahmed'ın, resminigörüp aşık olduğu küçük Rum kızı Anastasia'yı, Safiye Sultan, taht hediyesi olarak Ahmed'e gettirtti.

KURTLAR VADİSİ PUSU 271. BÖLÜM ÖZETİ

Kurtlar Vadisi Pusu son bölümünde; Polat Alemdar'ı geçtiğimiz haftaki bölümde, gizlendiği kamyonun kasasında bir bilinmeze doğru yol alırken bırakmıştı. Cahit ve Yasin'in uzaktan takip ettiği Polat Alemdar, teslimat noktasında hiç tahmin etmediği bir sürprizle karşı karşıya kaldı. Peki Polat, kendisine kurulan tuzaktan kurtulmayı başarabilecek mi? Ortadoğu'daki kaosu çıkarları için kullanmayı düşünen Gölge ise boş durmadı. Planları doğrultusunda hamleler yapmaya devam eden Gölge, Zeynep ve Ariel' le birlikte Suriye'ye gizli bir seyahat gerçekleştirerek yeni iş ortakları aradı…Uzun süredir hapiste olan Pusat, nihayet özgürlüğüne kavuştu ve ekip arkadaşlarının yanındaki yerini aldı. Yeniden ortaya çıkan Tilki Andrei ise, ölüm döşeğindeki annesine verdiği intikam yeminini yerine getirmek için harekete geçti. Kurtlar Vadisi Pusu hayranlarını, yine soluksuz izleyeceği bir bölüm daha bekliyordu.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler