MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Lady Gaga'dan Onur Yürüyüşü müdahalesine tepki tweeti

Dünyaca ünlü yıldız Lady Gaga, 23. LGBT Onur Yürüyüşü'nde yaşananlara isyan etti. Taksim'de gerçekleşen Onur Yürüyüşü'ne polisin müdahale etmesini eleştiren Lady Gaga, "insanlık dışı" ifadesini kullandı.

LADY GAGA'NIN DA TEPKİSİ ÇEKEN ONUR YÜRÜYÜŞÜNDE YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYIN!

Lady Gaga'dan Taksim'deki Onur Yürüyüşü müdahalesine sosyal medyadan tepki geldi. 23. LGBTİ Onur Yürüyüşü'nde polisin, toplanan kitleye biber gazı, tazyikli su ve plastik mermiyle müdahale etmesi LGBT hakları savunucusu Lady Gaga'yı çileden çıkardı ve dünyaca ünlü yıldız sosyal medya hesabından isyan etti. 48 milyon Twitter takipçisi bulunan Lady Gaga, ", "İstanbul? Bu "liderler" kim? Kutlama yapan masum, mutlu insanlara saldırmayı kesin. Bu delilik. Bu insanlık dışı" ifadelerini kullandı." Lady Gaga'nın twitter üzerinden yaptığı yorum kısa sürede milyonlarca kez beğenildi ve retweet edildi. Lady Gaga, Onur Yürüyüşü'ne yönelik müdahaleyle ilgili paylaşılan bazı tweetleri de retweet etti.

ONUR YÜRÜYÜŞÜ NEDİR?

Onur Yürüyüşü, her yıl Haziran ayının sonlarında Dünya genelinde kutlanan ve Stonewall ayaklanmasının yıl dönümünde gerçekleştirilen, LGBT bireyler ve LGBT bireylere destek veren kişilerin katılımıyla gerçekleşen etkinliktir. LGBT topluluğunda onur yürüyüşü veya gey onur yürüyüşü gibi isimlerle de bilinmektedir.

Onur Yürüyüşü'nün tarihi; 1969 yılında Stonewall Inn adlı barda baskı, şiddet ve ayrımcılığa dayanamayan eşcinseller ayaklanmış, kendileri üzerinde baskı kuran polisi bara hapsetmiş ve 4 gün boyunca sokaklarda çatışılmış, eylemler yapılmıştır. LGBT mücadelenin dönüm noktalarından biri olan gün dünyanın her yerinde onur haftası, gey onur, LGBT onur ve onur yürüyüşü gibi adlarla kutlanır. Burada kastedilen onur, kişinin kendi oluşunun onurudur, kendi varoluşundan utanmayışının yansımasıdır. Onur Yürüyüşü'nün Türkiye tarihi: 2005 yılından beri ise Türkiye'de Onur Yürüşleri düzenli bir şekilde yapılmaya başlanmıştır. Onur Haftası'nın pazara denk gelen son günü saat 15.00 da gerçekleştirilir. İstanbul'da genelde Taksim Meydanı'ndan, Şişhane'ye doğru bir dizi etkinliklerle yürünür.

LADY GAGA KİMDİR?

28 Mart 1986'da doğan Lady Gaga, Amerikalı şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Başlangıçta lise oyunlarında yer alarak ve müzik kariyerine odaklanmak için yarıda bıraktığı CAP21'da öğrenim görerek tiyatro alanında performans sergilemiştir. Lady Gaga; "Just Dance" ve "Poker Face" gibi dünya çapında başarı elde eden single'larının yanı sıra The Fame ile ünlenmiştir. Ardından yayımlanan The Fame Monster (2009) adlı EP, benzer başarılar yakalamıştır. İkinci albümü Born This Way, 2011'de yayımlandı ve ilk haftasında bir milyonun üzerinde satış yaptığı ABD dahil yirmiden fazla ülkede listelerin zirvesinde yer almıştır. Albümün çıkış single'ı "Born This Way", pek çok ülkede bir numara olmayı başarmıştır.

Lady Gaga; tarzı, canlı performansları ve video klipleriyle müzik endüstrisine yaptığı gösterişli ve farklı katkılarıyla tanınmaktadır. Lady Gaga'nın Ödülleri arasında altı Grammy Ödülü ve on üç MTV Video Müzik Ödülü bulunmaktadır. Billboard'un Yılın Sanatçısı listelerinde ve Forbes'un güç ve kazanç sıralamalarında düzenli olarak yer alan Lady Gaga, 2010'da Time tarafından dünyadaki en etkili kişilerden biri olarak gösterilmektedir.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler