MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Kırca, sevenlerine son kez böyle seslenmişti

Leven Kırca'dan bu kez kötü haber geldi. Türkiye'yi güldüren adam Levent Kırca'nın vefat haberi sevenleri ve ailesini yasa boğdu. Kanserle mücadele eden Levent Kırca, hastaneden yazıp gönderdiği mektupla veda etmişti.

Levent Kırca, dün gece hayata gözlerini yumdu.Karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gören usta oyuncu Levent Kırca, bir hafta önce durumunun ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırımıştı. Geçtiğimiz günlerde 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık görülen usta oyuncu, sevenlerine bir mektupla veda etmişti. Ödülü alması için oğlu Oğulcan Kırca'ya gönderen Levent Kırca'nın mektubunda şu satırlar yazıyordu: "Dik durun. Adil olun, sabırlı olun, enerjinizin sirayet etmesine müsaade edin. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk'le kalın, Cumhuriyet'le kalın, hoşça kalın!"

Levent Kırca'nın ölüm haberini alan ailesi ile yakınları ve sevenleri, sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Hastane önünde açıklama yapan oğlu Umut Kırca perişan olduklarını belirterek şunları söyledi: " Çok üzgünüz. Perişanız. Zaten 10 gündür burada, hastanedeyiz. Kardeşler, kız kardeşim, Özdeş, Oğulcan, ben. Zaten durumunu biliyorduk. 10 gündür de çok ağırdı kendisi. Levent Kırca'nın diğer oğlu, Oğulcan Kırca ise "Çok değerli bir insandı. Allah sevdiklerine, geride kalanlara sabır versin. Hiç beklemediğimiz bir şeydi. Kolay alışabileceğimiz bir şey değil" şeklinde konuştu. Levent Kırca'nın diğer oğlu Özdeş Kırca ise bir açıklamada bulunmadı.

LEVENT KIRCA'NIN SON MESAJI

"1974'te TRT ile girdim hayatınıza. O günden bu yana bayağı bir zamanınızı aldım. 41 yıl... Teşekkür ederim size, anılarınızda bana yer açtığınız için" cümleleriyle başlayan Kırca, mektubunda 'iki kardeşin çorap için kavga etmesi, komşu çocuğu kardeşlerden birine saldırınca bitmesini' anlatarak ülkede yaşanan sorunların bi sonu olacağını hatırlattı. 'Güzellikler paylaştıkça değerlenir, kötüler çoğaldıkça kanıksanır' diye devam eden Kırca, "İnsan olarak birbirimizi sahiplenmek, birleşebilmek için uzaylıların dünyayı istila etmesi mi gerekir?" diyerek kavganın bitmesi dileğini paylaştı. Kırca mektubunu, "Dik durun.. Adil olun, sabırlı olun. Daha iyi bir dünyada görüşmek ümidiyle. Atatürk'le kalın, cumhuriyetle kalın, hoşça kalın!!" diyerek bitirdi.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

28 Eylül 1948'de doğan Levent Kırca, İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Bir süre Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalışan usta komedyen, 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçmiştir. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yapan Levent Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. Bir dönem Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Levent Kırca'ya 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilmiş, ancak geri alınmıştır. Ömrünün çoğunu tiyatro sahneleri ve televizyon setlerinde geçiren sanatçı, Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.

LEVENT KIRCA'NIN FİLMLERİ VE TİYATROLARI

Ateşin Düştüğü Yer, Toros Canavarı, Kadıncıklar, Üç Baba Hasan, Sefiller, Güzel ve Çirkin, Oyun Nasıl Oynanmalı, Karımın Dediği Dedik Çaldığı Kontrbas, Son İstasyon, 2010, Ağa Kızı, Kendini Bırak Gitsin, Şeytan Bunun Neresinde, Son, Ölürsün Gülmekten, Mavi Muammer, N'Olacak Şimdi, Taşı Toprağı Altın Şehir, 1978

ÜNLÜLERDEN LEVENT KIRCA TWEETLERİ

Levent Kırca'nın vefatı, sevenleri gibi sanat dünyası tarafından da büyük bir üzüntüyle karşılandı. 7′den 70′e tüm ülkede hayran kitlesi olan Levent Kırca için, ünlü isimler duydukları üzüntüyü Twitter'da paylaştılar.

Hande Yener: Aç gözünü seyret,tekrarı yok bunun... Güle güle usta... #leventkırca

Hamdi Alkan: "Olacak O Kadar"ın yıldızı Olmaz bu kadar dediğimiz günler de aramızdan ayrıldı... #LeventKırca

Mehmet Okur: Mekanın cennet olsun buyuk ustad !! #LeventKırca #R.I.P

Cem Belevi : Acılarımıza acı kattın, mekanın Cennet olsun çocukluğum #LeventKırca

Demet Sağıroğlu: Ustalar çocukluğumuzun elinden tutmuş, bize veda ediyorlar.. Büyüdükçe kirlenen dünyada, pembe gözlüklerimizi bize bırakarak.. #LeventKırca

Eser Yenenler: Levent Kırca...Büyük bir ustayı da kaybettik...içi daralıyor insanın,üstüne üstüne geliyor herşey..

Atilla Taş: Şimdi Levent Kırca'nın öldüğünü duydum,Allah rahmet eylesin! Her sevdiğimiz sanatçıyı kaybettiğimizde,sanki çocukluğumuz,gençliğimiz ölüyor!

Ömür Gedik: Levent Kırca aramızdan ayrıldı... Mekanı cennet olsun...

Vitrin


En Çok Aranan Haberler