MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Kırca'ya eski eşi Oya Başar'dan duygusal sözler

Levent Kırca, bu kez dostları ve eski eşi Oya Başar'ı yasa boğdu. Usta komedyen Levent Kırca'nın ölümünün ardından canlı yayındaki bir programa katılan Oya Başar, "Biz onu çok sevdik." dedi. Levent Kırca'yı anlatan Oya Başar, gözyaşlarına boğulunca yayından ayrıldı.

Levent Kırca'nın vefat haberi, meslektaşı ve eski eşi Oya Başar'ı gözyaşlarına boğdu. Canlı yayına bağlanan Oya Başar, 15 yıl evli kaldığı usta oyuncu için 'Hayatımın 35 yılı benden ayrıldı gitti.' dedi. Levent Kırca, bir süredir tedavi gördüğü Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gören ve bir süre önce durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılan Levent Kırca, dün gece geç saatlerde hayata gözlerini yumdu. 67 yaşındaki usta oyuncunun ölüm haberini alan ailesi ile yakınları, sevenleri ve sanatçının tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine koştu.

Levent Kırca'nın ölümü eski eşi Oya Başar ve sanatçı arkadaşlarını yasa boğdu. Ölüm haberinin ardından gözler, Levent Kırca'nın en yakınındaki isimlerden Oya Başar'a çevrildi. Usta oyuncu Levent Kırca ile 15 yıl evli kalan ve aynı zamanda rol arkadaşlığı yapan Oya Başar, NTV canlı yayınına bağlandı. Levent Kırca'nın anlatılmasına gerek olmadığını yaptıklarıyla var olduğunu söyleyen Oya Başar; "Çok önemli biri. Hayatımın 35 yılı benden ayrıldı gitti. Çocuklarım ve ben ona hep dua edeceğiz. Biz onu çok sevdik. Allah onu huzur içinde yatırsın." açıklamasında bulundu. Sesinden çok üzgün olduğu anlaşılan Oya Başar, gözyaşlarına hakim olamadı ve özür dileyerek daha fazla konuşamayacağını ifade etti. Levent Kırca'nın programa katılan diğer dostları; Perihan Savaş ve Melek Baykal da Levent Kırca'yı anlattı.

PERİHAN SAVAŞ

"Çok iyi bir insandı, benim çocukluk arkadaşım Oya Başar'ın eşiydi. Çok acı günlerimiz de oldu, en acı günümüzde bile bizi güldüren özel bir insandı. Herkesin yanında arkasında duran bir insandı. Ondan öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Çok üzgünüm, o bizi çok güldürdü Alllah'ta onu güldürsün. Nur içinde yatsın."

MELEK BAYKAL

Çok üzgünüm, çok değerli sanat adamını kaybettik. Allah yakınlarına sevenlerine sabır versin, gerçek bir komedyeni kaybettik o bir okul gibiydi aslında. Çok da Atatürkçüydü, ülkesini çok seven insandı, başımız sağolsun.

LEVENT KIRCA KİMDİR?

28 Eylül 1948'de doğan Levent Kırca, İlk kez 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda sahneye çıkmıştır. Bir süre Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalışan usta komedyen, 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçmiştir. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yapan Levent Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. Bir dönem Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Levent Kırca'ya 1998 yılında Devlet Sanatçısı ünvanı verilmiş, ancak geri alınmıştır. Ömrünün çoğunu tiyatro sahneleri ve televizyon setlerinde geçiren sanatçı, Aydınlık Gazetesi yazarlığı ve Vatan Partisi'nin Merkez Yürütme Kurulu üyeliği yapmıştır.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler