MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Kırca'ya veda edenler arasında tek bir siyasi lider vardı

event Kırca'ya veda dün yapıldı. Vefatıyla yasa boğan Leven Kırca'nın cenaze namazı Levent Camii'nde kılındı. Usta tiyatrocu Levent Kırca'ya veda için siyasi liderlerden yalnızca Kemal Kılıçdaroğlu gelmişti.

Ekranların güldüren yüzü Levent Kırca, karaciğer kanseri nedeniyle tedavi gördüğü Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Durumu ağırlaşınca hastaneye kaldırılan Levent Kırca, önceki gece hayata gözlerini yumdu.Vefatıyla tüm Türkiye'yi yasa boğan usta sanatçı için dün öğle namazı sonrasında cenaze namazı kılındı. Tiplemeleriyle Türkiye'nin sevgilisi olan Levent Kırca'nın cenazesine;sanat, basın, iş dünyası ve siyasilerden birçok isim katılsa da parti liderlerinden bir tek Kılıçdaroğlu vardı... Cenazeye vatandaşların da yoğun katılımı oldu. Usta oyuncu, cenaze namazının ardından alkışlarla cami avlusundan Zincirlikuyu Mezarlığı'na uğurlandı.

Levent Kırca için camideki cenaze töreninin dışında bir tören yapılmayacak. Levent Kırca'nın vefatının ardından hastanede soruları yanıtlayan ve oldukça üzgün olan oğlu Oğulcan Kırca, babasının isteği üzerine tören yapmama kararı aldıklarını şu sözlerle açıkladı: "Babam tören gibi şeyleri sevmezdi. Normal hayatta mütevazı bir insandı. Bize de 'Tören yapmayın. Boğaz'a karşı oturup bir şeyler için, arkamdan iyi, dürüst adamdı deyin, yeter." derdi."

KEMAL KILIÇDAROĞLU'NUN LEVEN KIRCA KONUŞMASI

Cenazeye katılan tek parti lideri olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tiyatro sanatçısı Levent Kırca'nın vefatına ilişkin, "O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz" dedi.. Levent Kırca'nın çok önemli bir değer olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu;"O bizi hem güldürür hem düşündürürdü. Büyük acılar yaşadığını biliyorum. Baskılar yaşadığını biliyorum. Aslında Türkiye bunu hak etmiyordu. Levent Kırca da bunu hak etmiyordu. Ama sonuçta onu uğurladık. Sevinciyle, acısıyla, gözyaşıyla onu uğurladık. Allah rahmet eylesin. Umuyorum sanatçıların el üstünde tutulduğu güzel bir Türkiye'yi hep beraber özlem olarak dile getirir ve bunu gerçekleştiririz. O giderken 'Daha güzel bir dünyada buluşmak dileğiyle' demişti. En büyük özlemimiz de o. Daha güzel bir Türkiye'de, daha güzel bir dünyada buluşmak hepimizin ortak özlemi. Umarım onun özlemini hep birlikte gerçekleştiririz."

LEVENT KIRCA KİMDİR?

1948'de doğan Levent Kırca, ilk deneyimini 1964'te Ankara Devlet Tiyatrosu'nda yaşamıştır. Bir süre Ankara Birlik Tiyatrosu ve Halk Oyuncuları'nda çalışan usta komedyen, 1978'de Altınşehir adlı filmle sinemaya geçmiştir. İlk sinema yönetmenlik denemesini Son adlı filmle yapan Levent Kırca, 1998 yılında Kültür Bakanlığınca verilen Devlet Sanatçısı unvanını almıştır. Saint Petersburg Bal Mumu Heykelleri Müzesi'nde heykeli olan nadir Türk sanatçılardandır. Bir dönem Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde öğretim üyeliği yapan Levent Kırca'ya Devlet Sanatçısı ünvanı verilmiş, ancak geri alınmıştır. Ömrünün çoğunu tiyatro sahneleri ve televizyon setlerinde geçiren Leven Kırça, tiplemeleriyle çok sevilmiş, hafızalara kazınmayı başarmıştır.

ÜNLÜLERDEN LEVENT KIRCA TWEETLERİ

Levent Kırca'nın vefatı, sevenleri gibi sanat dünyası tarafından da büyük bir üzüntüyle karşılandı. 7′den 70′e tüm ülkede hayran kitlesi olan Levent Kırca için, ünlü isimler duydukları üzüntüyü Twitter'da dile getirirken, Sinan Akçıl ünlü komedyenle bir anısını takipçileriyle paylaştı: "Küçüktüm, Tuzla'ya giderdik havuza sokardı beni ve Umut'u, Oğulcan'ı, Özdeş'i... Saunadan korkardık bize uzun uzun anlatırdı. "Korkmayın gelin yararlıdır diye…" Annem yönetmeni olmuştu "Olacak O Kadar"ın, sete giderdim bir kaç şarkı mırıldanırdım sette, "Bu tatlı çocuk ileride bu programın şarkılarını yapacak haberiniz olsun" derdi benim için, ben büyüdüm de sana şarkılar yapmak nasip olmadı Levent Abi… Niyetin kimseyi kırmak değildi, şuradakini buraya koymak değildi…Toprağın bol, mekanın cennetler cenneti olsun…"

Hande Yener: Aç gözünü seyret,tekrarı yok bunun... Güle güle usta... #leventkırca

Hamdi Alkan: "Olacak O Kadar"ın yıldızı Olmaz bu kadar dediğimiz günler de aramızdan ayrıldı... #LeventKırca

Mehmet Okur: Mekanın cennet olsun buyuk ustad !! #LeventKırca #R.I.P

Cem Belevi : Acılarımıza acı kattın, mekanın Cennet olsun çocukluğum #LeventKırca

Demet Sağıroğlu: Ustalar çocukluğumuzun elinden tutmuş, bize veda ediyorlar.. Büyüdükçe kirlenen dünyada, pembe gözlüklerimizi bize bırakarak.. #LeventKırca

Eser Yenenler: Levent Kırca...Büyük bir ustayı da kaybettik...içi daralıyor insanın,üstüne üstüne geliyor herşey..

Atilla Taş: Şimdi Levent Kırca'nın öldüğünü duydum,Allah rahmet eylesin! Her sevdiğimiz sanatçıyı kaybettiğimizde,sanki çocukluğumuz,gençliğimiz ölüyor!

Ömür Gedik: Levent Kırca aramızdan ayrıldı... Mekanı cennet olsun...

Vitrin


En Çok Aranan Haberler