MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Levent Üzümcü, karşı dava açacağını duyurdu

Levent Üzümcü, İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan atılmasıyla ilgili ilk kez konuştu. Muhalif görüşleriyle bilinen Levent Üzümcü; durumun siyasi olduğunu, görevini kötüye kullananlara dava açacağını bildirdi.

19 yıldır Şehir Tiyatroları'nda görev alan Tiyatro sanatçısı Levent Üzümcü'nün, geçtiğimiz mayıs ayında Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilmesi talebinde bulunulmuş, oyuncu İstanbul Büyükşehir Belediye Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Görevinden alındığını Twitter adresinden sevenleri ve takipçileriyle paylaşan Levent Üzümcü, ihraç edilme sebebinin "Gezi direnişindeki tutumu" olduğunu dile getirdi.

"GEZİ DİRENİŞİNDEKİ DURUŞUM NEDENİYLE ATILDIM"

Muhalif görüşleriyle bilinen Levent Üzümcü, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada; "Adımımı 1996 yılında attığım İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan, Gezi direnişi sürecindeki duruşum ve Sosyalist Enternasyonel'de yaptığım konuşma gerekçe gösterilerek atıldım. Bu kararı, üzüntü, şükür ve mesuliyet hissederek sizlerle paylaşıyorum." ifadelerine yer verdi. Ünlü oyuncu, kararın siyasi olduğunu belirttikten sonra gerekli hukuki girişimlerde de bulunacağı bilgisini verdi.

"ONUN MİLLİ İRADESİ BEN DEĞİLİM"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edildiğini sosyal medyadan paylaşan Levent Üzümcü, konuyla ilgili Cumhuriyet'e konuştu. Verdiği röportajda hukuki süreci başlatacağını ve geri döneceğini dile getiren Levent Üzümcü, Devlet Tiyatroları'ndan atılması için imza atan herkese görevi kötüye kullanma davası açacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Reccep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye'de sistem fiilen değişmiştir." sözü hatırlatılan Levent Üzümcü; "Ben onun cumhuru değilim, onun milli iradesi ben değilim. O da benim başkanım değil. Beni kendi cumhuru olarak görmeyen bir başkan benim umrumda değil. Bu ülkenin geleceğini, umudunu içinde barındıran insanlara bangır bangır "vatan haini" dedi. Kimse kendini kandırmasın." dedi.

DESTEK MESAJLARI YAĞDI

Gezi eylemleri sürecindeki duruşu ve 2013 Sosyalist Enternasyonal'de yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek yaptığı görevden ihraç edilen oyuncuya sevenleri ve sanat dünyasının ünlü isimlerinden de destek mesajları yağdı. İşte, o mesajlardan bazıları:

Gürbüz Çapan @drgurbuzcapan Levent Üzümcü'yü Şehir Tiyatroları'ndan ihraç etmişler. Nedeni açık; iktidarı eleştiriyor. Yeni Türkiye'de sanatçı değil, soytarı makbul.

Atilla Taş@AtillaTasNet Onurlu duruşundan dolayı tebrik ediyorum sevgili @LeventUzumcu sevgili kader dostum, asla yalnız yürümeyeceksin!

Elvan @lumpensi Levent Üzümcü sanatını şehir tiyatrolarında icra ediyor diye, ruhunu iktidara mı satacaktı?

Can Dündar @candundaradasi Ekonomide değilse de kültürde "ihracat" patladı. Yanındayız @LeventUzumcu

Aylin Aslım @AylinAsLIM #LeventÜzümcü Cesur, iyi yürekli, oyuncu, insan. Bunlardan ihraç edebilecek misiniz onu? Bunlar için Şehir Tiyatroları'na ihtiyacı yok zira.

Ahmet Mümtaz Taylan @taylan1789 Levent Üzümcü'yü günah keçisi belleyip işinden eden kafalar; sadece kendilerini değil, Şehir Tiyatroları ve İBB'yi de itibarsızlaştırdılar.

Ethemberkin @ETHEMBERKiN İstanbul Şehir Tiyatroları'ndan ihraç edilen halkın onurlu sanatçısı Levent Üzümcü yalnız değildir.

Acerakis @Acerakis Levent Üzümcü'den boşalan kadroya Şafak Sezer'i yerleştirmemişler mi hala?

Sera Kadıgil @serakadigil Levent Üzümcü'nün İBBŞT'den ihracı hiç bir hukuksal yanı olmayan, AYM ve Danıştay'ın içtihatlarına aykırı tamamen siyasal bir karardır.


Vitrin


En Çok Aranan Haberler