MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Metin Akpınar'ın 'özyönetim' açıklaması tepki çekti

Metin Akpınar'ın çok tartışılan özyönetime ilişkin sözleri, sosyal medyanın konusu oldu. "Bu ülkede başkanlık sistemi önerilip tartışılabiliyorsa özerklik sistemi de önerilip ve tartışılabilmeli." Açıklamasında bulunan Metin Akpınar'a tepki yağdı.

Sinema ve tiyatro sanatçısı Metin Akpınar, "özyönetim" tartışmalarına katıldı, sosyal medyada tepki çekti. Geçtiğimiz hafta sosyal medyada dolaşan "Bu ülkeden utanıyorum" şeklindeki yazı nedeniyle topa tutulan ancak yazının kendisine ait olmadığı avukatı aracılığıyla duyuran Metin Akpınar, Cumhuriyet gazetesine konuştu. Kendisinin değil, ülkeyi bu hale getirenlerin utanması gerektiğini ifade eden usta sanatçı, son günlerde gündemde olan özyönetim ile ilgili düşüncelerini paylaştı. HDP'nin daha baştan "özyönetim" ilan etmesinin yanlış olduğunu belirten Metin Akpınar "Özyönetim yanlış bir şey mi? Değil. Bu ülkede başkanlık sistemi önerilip tartışılabiliyorsa özerklik sistemi de önerilebilmeli ve tartışılabilmeli parlamentoda. Tartışıldıktan sonra karara bağlanmalı. HDP'nin yanlışı da, baştan ilan etmesi oldu. 'Ben böyle yapıyorum, istersen gel istersen gelme, gelmezsen orada kavga çıkarırım' tarzında konuştu. Böyle olmaz. Bu tavır yanlış." dedi.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ YAĞDI

Yeşilçam'ın unutulmaz filmlerinde yer alan Metin Akpınar'ın bu açıklamaları, Twitter'ın gündemine oturdu. Pek çok kesimin tepkisini çeken usta komedyen, röportajındakileri ifadeleri sebebiyle "Çok Konuşulanlar" listesinde yer aldı. İşte, Metin Akpınar için yapılan o yorumlar: "Memleketin zor günlerinde Metin Akpınar gibiler içindeki zehiri akıtıyor. Bizde iyiyi kötüyü, zehirli yilanlari bugünlerde görüyoruz çok şükür.", "Bak mesela topa girmenin en tehlikeli olduğu dönemde Metin Akpınar ortaya çıkıp ''Özyönetim tartışılabilmeli'' diyor. 1 milyon RT gücünde", "'Özyönetim tartışılabilir ama baştan ilan etmek yanlış'' diyen Metin Akpınar benim gözümde vatan hainidir."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler