MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Naşide Göktürk hayatını kaybetti

Bodrum'da özel bir hastanede kanser tedavisi gören 51 yaşındaki Naşide Göktürk dün yaşamını yitirdi. Göktürk bugün toprağa verilecek. Ünlü sanatçının ölümü meslektaşlarını ve sevenlerini de yasa boğdu. İşte mesajlar...

Bir süredir kanser tedavisi gören ve 6 Ağustos itibariyle genel durum bozukluğu nedeniyle Acıbadem Bodrum Hastanesi'ne kaldırılan Naşide Göktürk dün hayatını kaybetti.DOKTORUNDAN İLK AÇIKLAMA

Acıbadem Bodrum Hastanesi Onkoloji Merkezi Sorumlu Hekimi Tıbbi Onkolog Dr. Hilmi Ege de ünlü sanatçının hayatını kaybettiğini şu sözlerle duyurdu: 'Yaklaşık 1 yıl önce akciğer kanseri teşhisiyle tedavi altına alınan Naşide Göktürk, hastanemize genel durumundaki bozukluk nedeniyle geldi. İleri evre kanser hastalığıyla mücadele eden değerli sanatçımız Naşide Göktürk'ü, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ki kaybettik. Tüm sevenleri gibi bizler de değerli sanatçımızın vefatı nedeniyle büyük üzüntü duyduğumuzu ifade eder, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dileriz.'

NAŞİDE GÖKTÜRK BİTEZ'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Naşide Göktürk bugün toprağa verilecek.

Söz yazarı, besteci ve yorumcu Göktürk'ün 20 yıllık arkadaşı ve "Çocukluğumu Uçuruyorum" isimli son albümünün yapımcısı Niran Ünsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sanatçının cenazesinin Bitez'de Adliye Camisi'nde, bugün ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından defnedileceğini söyledi. Ünsal, 51 yaşındaki sanatçının kaybından dolayı ailesine ve sevenlerine sabır dileyerek, "Biz seni kaybetmedik. Sen eserlerinle her daim yaşayacaksın. Hayat, can dostum Naşide Göktürk'ü kaybetti. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.
SON NOT

Ses sanatçısı Onur Akay, Naşide Göktürk'ün hastaneye yatmadan bir gün önce kendi el yazısı ile defterine yazdığı son notunu paylaştı. 6 Ağustos tarihinden bu yana hastanede tedavi gören Göktürk'ün, hastaneye yatmadan bir gün önce, 5 Ağustos tarihinde kendi el yazısı ile defterine yazdığı son notunu ise Onur Akay Facebook adresinden paylaştı.

NİRAN ÜNSAL: İLK GÜNDEN BERİ HER ŞEYİ BİLİYORDUK

"Niran Ünsal, Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlandı. Ünsal, yakın dostunun ardından hissettiklerini anlattı. Müziğe gerçekten emek veren herkesin başısağolsun. Naşide bu işi yaptığı süre içerisinde gerçekten dürüst, ahlaklı, kişilikli, kimlikli bir biçimde müzik icra etti.

Naşide için söylenecek o kadar çok söz var ki arkadaşlar... Benim 20 küsür yıllık dostluğum var. O benim manevi ablamdı. Hani derler ya, müzik camiasında sanat camiasında gerçek sotluklar yok diye.. Var, olmaz mı? Tabii ki var! Karşındaki insana hangi gözle baktığın çok önemli. Naşide benim kıymetlimdi. Biz onunla son 14-15 ay içerisinde çok az ayrı kaldık. Gönül bağı olarak birbirimize çok bağlıydık.

Naşide çok uzun süredir Bodrum'da. Yaz dönemi. Bodrum ünlü kaynıyor. Bir tane insan yok yanında... Neden bu vefasızlık? Bugün ona yarın bize bu ölüm. Bu kadar mı dünya malı gözümüzü bürüdü? Hiç mi ölümü hatırlamaz insanoğlu. Naşide çok kıymetli bir insandı. Naşide, bu sektörde 'sanatçı' denilebilecek ender isimlerdendi.

Naşide'ye 15 ay önce 'küçük hücreli akciğer kanseri' teşhisi konduğunda, karaciğerde, pankreasta ve beyinde metastas vardı. Biz ilk günden beri her şeyi biliyorduk ama Naşide'nin hayata tutunması için ona dört kolla sarıldık. Naşide'nin annesi Nimet Teyze çok üzgün, çok perişan. Yaşı kaç olursa olsun her evlat anne için çocuktur.

Nimet Teyze'nin ne hissettiği nasıl tarifsiz acılar içinde olduğunu üç aşağı, beş yukarı tahmin edebililirim ama asla onu anlayamam. Onun şuan ciğeri yanıyor. Evladı gitti... Ve ikinci çocuğunu kaybetti. Önceki yıllarda Naşide'nin ablası vefat etmişti.

Naşide kendi isteği üzerine uzun zamandır Bodrum'da yaşıyordu. Tedaviye Bodrum'dan gelip gidiyordu. Bitez'de annesiyle birlikte aynı evde yaşıyordu. Evde yardımcısı vardı, bir de aynı site içerisinde akrabaları...

Benim Naşide için duadan başka isteyebileceğim başka bir şey yok. "

Naşide Göktürk'e sevenlerinden mesajlar:

-Yüreğim rehin...Naşide Göktürk...Nurlar için de uyusun...

-Gençlik yıllarımdan bir parça daha gitti. Mekanın cennet olsun, ışıklarla uyu.

-"Naşide Göktürk" ses romantik mi olur? diye sormayın. O ses Naşide Göktürk. Nur içinde..

-Yaşlanıyoruz galiba. Çocukluğumuza dair herkes bir bir gidiyor. Mekanın Cennet Olsun Naşide Göktürk

'HUZURLA UYU'

-"Sakın ha" dedin ve gittin seni gizliden gizliye severdim Naşide Göktürk huzurla uyu Allah seninle olsun.

-Bir kere daha hatırlıyoruz ki "Ölümün Olduğu Yerde Daha Ciddi Ne Olabilir ki?" ALLAH'ım rahmet eylesin Naşide Göktürk

-Naşide Göktürk; sen gittin ya yüreğim rehin. Mekanın cennet olsun buğulu sesli kadın.

-Bizi bilmedigimiz o son durakta beklemeye gitti... ''Naşide göktürk'' mekanın cennet olsun.

Naşide Göktürk Kimdir?

1 Nisan 1965 doğumlu olan Naşide Göktürk, şair, söz yazarı, besteci ve yorumcudur. "Yüreğim Rehin" isimli ilk şarkısı ile sanat camiasına giriş yapan Göktürk, daha ilk yıllarında şöhretin zirvesine ulaştı.Çocukluk yıllarını Büyükada'da geçiren sanatçı, yazarlık hayatına çok küçük yıllarda başlamış. Hayatının bir döneminde muhasebecilik ile uğraşmış, dada sonra Ankara'da küçük bir kafe işletmiştir.

1990'lı yıllarda ilk albümünü piyasaya sunmuştur. Kısa süre içinde büyük bir üne kavuşan usta sanatçı, Türk sanat camiasında önemli bir yer edinmiştir.

Albümleri

Yüreğim Rehin (1994)

Yüreğim Hâlâ Rehin (1996)

Kan Kırmızı (1998)

Kimsem Yok (Ocak 2001)

Unutmak İstiyorum (2003)

Çocukluğumu Uçuruyorum (2016)

Kitapları

- Sesimi Ateşe Verdim

- Son Çaylar

- Yüreğim Rehin

- Mavi Mavi Sevdim Seni

- Tül Gibi

- Pırlanta Peri

- Savrulurken Seni Buldum.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler