MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Orhan Şimşek 4 kez kendini asmaya kalkıştı

30 yaşındaki Dizi Oyuncusu Orhan Şimşek, kısa bir süre önce babasını bıçaklayarak öldürmüştü. Bipolar bozukluğu bulunan Orhan Şimşek'in 4 kez intihara kalkıştığı öğrenildi.

En son Küçük Gelin dizisinde oynayan Orhan Şimşek, gündemden düşmüyor. Ocak ayında kaybolması, Nisan ayında ise babasını öldürmesiyle gündeme gelen, Bipolar bozukluk yaşayan Orhan Şimşek,'in 4 kez intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.3 Nisan 2015 günü Adıyaman'ın Menzil köyünde babasını öldüren ünlü sanatçı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Adıyaman Cezaevine gönderilmişti. Ancak aradan 3 gün geçtikten sonra yapılan sağlık kontrolünde Orhan Şimşek'te "bipolar bozukluk" rahatsızlığı olduğu tespit edilmiş, Adana Dr. Ekrem Tok Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmişti.

4 KEZ İNTİHAR GİRİŞİMİNDE BULUNMUŞ

Yaklaşık 2 aydır tek kişilik odada tedavi altına alınan Orhan Şimşek'in bu süreç zarfında tam 4 kez intihar girişiminde bulunduğu öğrenildi. Oda da bulduğu ip ve çarşafla 4 kez kendini asarak intihar girişiminde bulunan Orhan Şimşek'i her defasında görevlilerin son anda önlediği ortaya çıktı. Jandarma ve hastane yönetimi 30 yaşındaki oyuncunun hayatına son vermemesi için tedbirleri alırken, Orhan Şimşek'in sık sık ölmek istediğini belirtti söylendi.

ORHAN ŞİMŞEK KİMDİR?

Ünlü oyuncu Orhan Şimşek, 1985 yılında doğdu. 2000-2002 arasında Kadıköy Halk Eğitim Deneme sahnesinde oyunculuğa adım attı. 2004-2005 Müjdat Gezen Sanat Merkezinde oyunculuk eğitimi aldı ve Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümünü bitirdi.

BİPOLAR BOZUKLUK NEDİR?

Bipolar bozukluk hastalığı genetik bir hastalık. Hastalık genellikle aileden ilk ayrılma zamanında, askerlik, evlilik, şehir dışına gitmek gibi büyük değişim zamanlarında ortaya çıkıyor. Kendisini 20 ve 30'lu yaşlarda gösteriyor. Hastalığın temel olarak depresyon ve mani dönemi bulunuyor. Teşhis de genellikle bu dönemlerde yapılıyor. Düzenli ilaç kullanımı, doktor ve aile desteğiyle hastalık uzun yıllar kontrol altında tutulabiliyor

Vitrin


En Çok Aranan Haberler