MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Özlem Tekin'in Prof. Talat Tekin hayatını kaybetti

Rock sanatçısı Özlem Tekin'in, babası Talat Tekin'i kaybetti. Özlem Tekin'in Muğla'nın Bodrum ilçesinde yaşayan babası Prof. Dr. Talat Tekin'in Perkinson hastalığıyla mücadele ettiği öğrenildi.

Rock sanatçısı Özlem Tekin, babası Talat Tekin'i kaybetti. Evli ve üç çocuk babası olan ve Türk Dili Profesörü Talat Tekin, 88 yaşında hayata gözlerini yumdu. Özlem Tekin, babasının vefat haberini Twitter adresinden; "Canım babacığım, kıymetli hocamız Prof.Dr.Talât Tekin'i kaybettik." mesajıyla duyurdu.Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Gündoğan mahallesindeki Hacettepeliler Sitesi'nde eşi Sevim Tekin ile birlikte yaşayan Talat Tekin'in 2 yıldır perkinson hastlağıyla mücadele ettiği öğrenildi. İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı'nda bulunan Talat Tekin'in cenazesinin Gündoğan Cam'inde kılınacak öğle namazının ardından yine Gündoğan Mezarlığı'nda toprağa verileceğini söyleyen eşi Sevim Tekin, yaptığı açıklamada; "Tekin bey yaklaşık iki yıldır yatağa bağlı yaşamını sürdürüyordu. Perkinson hastalığı ile mücadele etti. Acımız üzüntümüz büyük, yarın çocuklarımla komşularımızla son yolculuğuna uğurlayacağız" dedi.

Babasını sonsuzluğa uğurlayan Özlem Tekin ise baba acısını sosyal paylaşım sitesinden "Her satırın anlamını önemini ayağa kalkar heyecanlanarak tarif ederdi.. fırtınadan korkmamayı 'onu' dinlemeyi sevmeyi ögrendim, teşekkürler" sözleri ile paylaştı. Özlem Tekin'in bu sözleri, beğeni rekoru kırdı.

ÖZLEM TEKİN KİMDİR?

8 Kasım 1971'te Kaliforniya'da doğan Özlem Tekin, ı. Babası dilbilimci ve Türkolog Talat Tekin'in Berkeley Üniversitesi'nde öğrenim görevlisi olması nedeniyle uzun bir süre Amerika'da yaşadı. Türkiye'ye döndükten sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda eğitim gördü. Profesyonel sahne çalışmalarına Grup Lokomotif'in üyesi olarak, Seyyal Taner ve Zerrin Özer'e sahnede vokal yaparak başlayan Özlem Tekin, Şebnem Ferah ve Ebru Bank (Eroğlu) tarafından Bursa'da temelleri atılan Volvox grubunda solist ve klavyeci olarak görev aldı. İlk solo albümü "Kime Ne?" ardından çıkardığı Tek Başıma albümü ile geniş bir kitleye ulaşan sanatçı, 2006 yılında Cem Yılmaz ile başrolünü paylaştığı Hokkabaz adlı sinema filminde yer aldı.

TALAT TEKİN KİMDİR?

16 Temmuz 1927 yılında doğan Talat Tekin, lise öğrenimini Haydarpaşa Lisesi'nde bitirdikten sonra Yüksek öğrenimini Yüksek Öğretmen Okulu öğrencisi olarak İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. İzmir, Trabzon ve Bitlis liselerinde öğretmenlik yapan Talat Tekin, öğretmenlikten istifa ettikten sonra Türk Dil Kurumu 'nda gramer uzmanı olarak çalışmaya başladı. California Üniversitesi 'nde "Orhon Yazıtları" üzerine doktorasını verdi. California ve İndiana üniversitelerinde Türk Dili ve Edebiyatı okutmanı ve profesörü olarak çalıştı. 1972'de Türkiye 'ye dönen Talat Tekin, Hacettepe Üniversitesi 'ne girdi. 1976'da Türk dili profesörü oldu. 1994'te emekliye ayrıldıktan sonra İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanlığı 'nda bulundu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler