MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Pelin Karahan Kösem Sultan'da oynayacak mı' sorusuna şok yanıt

Kösem Sultan'da oynayacağı iddia edilen bir diğer isim Pelin Karahan'dan açıklama geldi. Arkadaşları ve eşiyle kameralara takılan Pelin Karahan, Kösem Sultan kadrosunda yer alıp almayacağı soruları üzerine şaşırtıcı kararını açıkladı.

Anne olduktan sonra ekranlara ara veren Pelin Karahan, eşiyle birlikte kameralara takıldı. En son Muhteşem Yüzyıl dizisiyle ekranlarda boy gösteren Pelin Karahan, 'Kösem Sultan' sorusunun sorulması üzerine aldığı kararı açıkladı. Yeni sezon için görüşmeler yaptığını dile getiren Pelin Karahan, adı "Kösem Sultan" dizisinde geçtiğinin hatırlatılması üzerine , "Muhteşem Yüzyıl"ın ardından artık dönem dizilerinde rol almak istemediğini de belirtti.

PELİN KARAHAN KİMDİR?

1984 doğumlu olan Pelin Karahan, Anadolu Üniversitesi Turizm İşletme'den mezun olmuştur. Okul yıllarında çeşitli faaliyetlere büyük katılım gösterdiğini açıklayan Pelin Karahan, İstanbul'a çalışmak için geldiğinde ek iş olarak çalışmak için Erberk Ajans'a başvurmuş, ajans aracılığıyla Çağan Irmak ile Demirdöküm reklam filmini çekmiştir. İlk rolünü Kavak Yelleri dizisinde sergileyen güzel oyuncu, Kit-Kat, Coca Cola Light, Ülker Royal Golf, Yedigün, Carrefour, Penti, Komili Şampuan, İpana reklam filmlerinin de yüzü olmuştur. Pelin Karahan'ın son dizi projesi Muhteşem Yüzyıl'dır.

KÖSEM SULTAN KİMDİR?

1590 yılında doğan Haseki Mâh-Peyker Kösem Valide Sultan, Bosna beylerbeyi tarafından İstanbul'a kızlarağası olarak gönderilmiş, henüz 15 yaşındayken Sultan Birinci Ahmed'e haseki olmuş, zekasıyla padişahı etkisi altına almayı başarmış, bütün saraya hükmetmeyi erken yaşlarda başarmıştır. Osmanlı tarihinin en güçlü kadın sultanlarından bir olarak anılan Kösem Sultan'ın hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına, opera eserlerine konu olmuştur. Oğulları IV. Murad ve İbrahim ile torunu IV. Mehmed döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili Kösem Sultan'ın saltanatı, IV. Murad'ın idareyi tam olarak ele almasına kadar sürmüştür ancak 4. Murat'ın genç yaşta ölümü üzerine Kösem sultan yeniden etkin hale gelmiştir. Osmanlı'nın en güçlü kadınları arasında anılan Kösem Sultan, torunu 4. Mehmed döneminde gelini, padişahın annesi Turhan Sultan tarafından boğdurularak öldürülmüştür.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler