MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT 1'den Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını dizi yapıyor

Yeni yayın dönemi için hazırlığa başlayan TRT 1'den Recep Tayyip Erdoğan bombası geldi. Trt 1'in yeni dizisi Aynamdaki Gökyüzü'nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hayatı anlatılacak.

TRT 1, yeni yayın döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hayatını anlatacak dizi için hazırlık yapıyor. Trt 1'in yeni dizisi Aynamdaki Gökyüzü'nde tek siyasi kimlik cumhurbaşkanı değil, Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Abdullah Gül ve Necmettin Erbakan'ın da yaşamı 'Aynamdaki Gökyüzü' dizisine konu olacak. TRT 1 ekibi henüz bir tarih vermedi ancak "Aynamdaki Gökyüzü" isimli dizide, Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Necmettin Erbakan'ın siyasi mücadelelerinden ilham alınarak imam hatipli gençlerin öyküsü anlatılacak.

DİZİ 650 BİN TL'YE MAL OLACAK

TRT 1 yeni sezon için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın siyasi mücadelelerinden ilham alan 'Aynamdaki Gökyüzü' isimli dizi 650 bin TL bütçeyle çekilecek. TRT 1'in yeni dizisi "Topluma söyleyecek sözleri olan bir avuç imam hatipli gencin öyküsü!" sloganıyla anılıyor.

RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN HAYATI

26 Şubat 1954'te doğan Recep Tayyip Erdoğan, 1976 yılında Millî Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığıyla siyasi hayata atılmıştır. Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan 1981 yılında mezun olan 12. Cumhurbaşkanı, Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksek Okulu'ndan 1981 yılında mezun olmuştur. Tayyip Erdoğan, 6 Aralık 1997'de Siirt'te düzenlenen bir açıkhava toplantısı sırasında topluluğa yaptığı konuşmada kullandığı ifadeler sebebiyle "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle kendisine açılan dava sonucunda 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. 14 Ağustos 2001'de kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kurucuları arasında yer alan Recep Tayyip Erdoğan, siyasi yasağının kaldırılmasıyla Siirt milletvekili olarak meclise girmiştir, 2003'te ise başbakanlık görevine getirilmiştir. Uzun süre başbaşkanlık yapan Tayyip Erdoğan, ilk defa doğrudan halk oyuyla 2014'te cumhurbaşkanlığı görevine getirilmiştir.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler