MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rihanna'dan 'BBHMM' ile tarihi rekor

BBHMM şarkısı ile müzik listelerini alt üst eden Rihanna'dan bir başarı daha geldi. Çılgın Sanatçı Rihanna'nın BBHMM şarkısının dijital ortamda 100 milyon single satışla rekor kırdığı öğrenildi.

Barbadoslu şarkıcı Rihanna'nın BBHMM şarkısı, müzik listelerini alt üst etti ve Taylor Swift ve Katy Perry gibi çok satan müzisyenleri bile geçmeyi başardı. 27 yaşındaki Rihanna, BBHMM albümü kısa süre içerisinde dijital ortamda 100 milyon single sattı. Rihanna'nın rakipleri olarak değerlendirilen Popçu Taylor Swift 88 milyon satışla ikinci, Katy Perry ise 79 milyonla üçüncü oldu.

"TANRIYA ŞÜKÜRLER OLSUN"

BBHMM şarkısının başarsından duyduğu mutluluğu ve heyecanını paylaşan Rihanna, "Hayata dair bütün planlarımı gerçekleştirdiği için tanrıya şükürler olsun!" diye yazdı. Son 10 yıldır bu listede yer alan ancak hiç birinci olamayan Rihanna'nın son şarkısı BBHMM ise şimdiden bir milyon kopyaya yakın satmış durumda. Genç şarkıcıyı ödüllendiren RIAA sözcüsü ise 60 yıldır bu ödülü veriyoruz, Rihanna'nın ulaştığı bu rakamı görmedik" dedi.

RİHANNA KİMDİR?

20 Şubat 1988'te doğan Rihanna, 7 yaşında şarkı söylemeye başlamıştır. 15 yaşında "Combermere" adlı müzik okuluna giden Rihanna, iki sınıf arkadaşıyla beraber müzik grubu kurmuştur. Genç sanatçının yaşamı, müzik yapımcısı Evan Rogers'la tanışmasıyla değişmiştir. Bu dönemde 4 demo şarkı çıkaran Rihanna'nın, sesini beğenen Def Jam Kayıt Şirketi'nin patronu Jay-Z, Rihanna ile hemen çalışmalara başlamıştır. Rihanna, Def Jam ile anlaşma imzaladıktan sonra 3 ay boyunca kayıt yapmıştır. Albümde Evan Rogers, Carl Sturken, Stargate ve Poke & Tone ile çalışmıştır. Albümün ilk çıkış parçası "Pon De Replay" 24 Mayıs 2005'te yayınlanmış ve Billboard Hot 100 ile İngiltere Single listelerinde 2 numaraya kadar yükselmüştür ve on beş ülkede dünyaca bir hit olmuştur.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler