MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ruth Rendell hayatını kaybetti

Dedektif Wexford serileriyle tanınan ünlü yazar Ruth Rendell Londra'da hayatını kaybetti. Rut Rendell, Agatha Christie'den sonra en iyi polisiye yazarı olarak anılıyordu.

Patricia Highsmith'le birlikte psikolojik gerilim türünün en büyük ustası olarak kabul edilen Ruth Rendell nam-ı diğer Barbara Vine, 85 yaşında yaşama veda etti. Dedektif Wexford serileriyle tanınan, pek çok eseri Türkçeye de çevrilen Ruth Rendell'ın Türkiyeli okurla buluşan son kitapları Doğan Kitap'tan çıkan 'Kutudaki Canavar' ve 'Portobello Sokağı'ydı. Ölüm nedeni henüz açıklanmayan yazarın Ocak ayında ciddi bir kalp krizi geçirdiği biliniyor.

RUHTH RENDELL'İN TÜRKÇEYE ÇEVRİLEN KİTAPLARI

Çok Gözyaşı Döküldü, Parola: Mandarin, Ölüme Giden Yol, Cinayet Oyunu, Ölüme Bakan Gözler, Kuzgunların Zulmü, Güneşi Beklerken, Taştan Hüküm, Cam Hançer, Sessizliğin Öfkesi, Park Cinayetleri, Timsah Kuşu, 13. Basamak, Kalp Taşları, Bir Sarı Lityum Çifti, Su Çok, Kutudaki Canavar Portobello Sokağı.

RUHTH RENDELL KİMDİR?

85 yaşında vefa eden Ruth Rendell, 17 Şubat 1930 doğumludur. Polisiye ve gerilim türünde eserler veren yazar Barbara Vine adını kullanarak yazmıştır. Polisiye ve gerilim türündeki eseleri üm dünyaca kabul edilen Ruth Rendell, Kendisinin yazmış olduğu hikayelerden alınan "Ruth Rendell Hikayeleri" adlı Tv dizisi çekilmiştir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler