MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilal Ercan sahnede vefat etti

Kobani'ye destek amacıyla Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnsiyatifi tarafından organize edilen etkinlikte sahneye çıkan Bilal Ercan, sahnede fenalaştı. Bilal Ercan müdahalelere rağmen kurtulamayarak vefat etti. Bilal Ercan'ın ölümünü Sümer Ezgü sosyal medya sayfasından duyurdu.

Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnsiyatifi'nin IŞİD saldırıları altındaki Kobani'ye destek amaçlı düzenlediği gecede sahneye çıkan Bilal Ercan, kısa bir süre sonra fenalaştı. Yere yığılan Bilal Ercan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bilal Ercan'ın ölümü üzerine ünlü sanatçı Sümer Ezgü bir mesaj yayınladı.

Kalp rahatsızlığı yaşayan ve ertesi gün ameliyata girecek olan Bilal Ercan'a doktorları sahneye çıkmaması yönünde talimat verdi. Ancak Bilal Ercan, "Gençler beni bekliyor, sahneye çıkmam lazın" diyerek gecede sahne aldı.

IŞİD saldırıları altındaki Kobani'ye destek için Orta Anadolu Kürt Sanatçıları İnsiyatifi tarafından düzenlenen gecede sahneye çıkan Bilal Ercan, sahneye çıkmasından kısa bir süre sonra fenalaştı. Yere yığılan sanatçıya ilk müdahale salonda bulunan sağlık görevlileri tarafından yapıldı. Kalp masajı ve elektro şok uygulanan Bilal Ercan, tüm mücadahalelere rağmen kurtarılamadı.

Bilal Ercan'ın ölümünü Türk Halk Müziği sanatçısı Sümer Ezgü sosyal medya sayfasından duyurdu. Sümer Ezgü, ayakta çaldığı bağlamasının Bilal Ercan tarafından tasarlandığı bilgisini takipçileriyle paylaştı.
BİLAL ERCAN KİMDİR?

1962 Konya doğumlu olan Bilal Ercan, İlkokul yıllarında mandolin çalarak müzik hayatına başladı. İlerleyen yıllarda bağlama çalmaya başlayan Bilal Ercan Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak görev yapmış aynı okulun büyükler ve küçükler halk dansları toplulukların müzik direktörlüğünüde üstlenmiştir.

Halk dansları ve halk müziği ile ilgili yurtdışında birçok festival ve etkinliklere katılan Bilal Ercan birçok birincilikler ve ödüller almıştır. Beste türkülerin öncülerinden olan sanatçının birçok bestesi usta yorumcular tarafından seslendirilmiştir.

MESAM ve TRT repertuarına kayıtlı 200 civarında bestesi yer alan Bilal Ercan birçok kurumun müzik ve sanat danışmanlığını yapmaktadır. Halk Müziği ve Aşiretler isimli kapsamlı araştırmalar yapan Bilal Ercan Cumhuriyet Oratoryosunun 'da bestecisidir.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler