MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sibel Can mahkemeye başvurarak yaşını küçülttürdü

Mahkeme kararıyla yıllar önce babası Engin Cangüre tarafından yaşı büyütülüp sahne almaya başlayan Sibel Can, tam 32 yıl sonra yine mahkeme kararı ile yaşını küçülttü. Mahkeme yaklaşık 1 yıldır süren davayı bugün karara bağladı.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkeme'sinde görülen karar duruşmasına Sibel Can katılmadı. Ünlü sanatçıyı avukatı temsil etti. Nüfusta 1964 doğumlu gözüken sanatçı aslında 1970 doğum tarihli olduğunu belirterek yaşının küçültülmesini istemişti. Beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme, Can'ın doğum tarihinin 1 Ağustos 1970 olarak düzeltilmesine karar verdi.
NE OLMUŞTU?

Sibel Can, mahkemeye sunduğu dava dilekçesinde, babası Engin Cangüre'nin yaşını 1985 yılında 6 yıl büyüttüğünü belirterek, asıl doğum tarihinin 1970 yılı olduğunu öne sürmüş ve bunun düzeltilmesi için mahkemeye başvurmuştu. Yargılanmanın yenilenmesini isteyen Sibel Can, Fatih Nüfus Müdürlüğü'ne karşı açtığı davada hayatta olmayan babasının yokluğunda yaşını büyüttüğünü iddia etti.

Annesi Emine Gül Sezer ile babası Engin Cangüre'nin 30 Temmuz 1969 tarihinde evlendiğini belirten Sibel Can, doğum tarihinin 1964 olması durumunda anne ve babasının evlenmesinden tam 5 yıl önce doğmuş olması gerektiğini bunun da mümkün olmadığını ileri sürdü. 1952 doğumlu olan annesinin 12 yaşında doğum yapmış olacağını ve evlilik dışı bir doğumla dünya gelmiş olmasının imkansız olduğunu belirten Sibel Can'ın doğum tarihinin 1970 olarak düzeltilmesini istedi.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler