MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TRT'den Erol Evgin'e ambargo

'Parmak basanla, 3 üniversite bitirenin birer oy hakkı olması adaletli mi' diyerek sosyal medyanın gündemine oturan Erol Evgin'e TRT'den ambargo geldi. Halkın oy kullanmasını eleştiren ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef gösteren Evgin'i CHP İstanbul Milletvekili Barış Yakardaş da TBMM gündemine taşıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 'Sen sanatçı olsan ne olur, profesör olsan ne olur, doçent olsan ne olur.' diyerek isim vermeden eleştirilen Evgin'e sözlerinden dolayı TRT'den yasak geldiği konuşuluyor.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yakardaş, Erdoğan'ın hedefi olan sanatçı Erol Evgin'i TRT'nin yasaklı listesine aldığı iddialarını TBMM gündemine taşıdı. TRT Genel Müdürlüğü'nden TRT'ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda "Evgin'in parçalarının çalınmaması" talimatı verildiği basına yansıdı.

TRT'YE BASKI MI YAPILDI?
Konuyu TBMM gündemine taşıyan Milletvekili Yarkadaş, Başbakan Binali Yıldırım'a şu soruları yöneltti:
"TRT Genel Müdürlüğü'nün TRT'ye bağlı TV, radyo ve müzik kanal müdürlüklerine gönderilen yazıda "Evgin'in parçalarının çalınmaması" talimatı verdiği doğru mudur? Bu talimatın hukuki gerekçesi nedir? Bu kararın alınmasında hükümetinizin ya da cumhurbaşkanlığının TRT'ye baskısı olmuş mudur?"

Erol Evgin gazeteci Balçiçek İlter'in sorularını yanıtlamış ve şu sözleri gündem olmuştu:
'Galiba eğitimli ülkeler için iyi bir çözüm demokrasi. Bize fazla geliyor. Bir manken kızımız "Dağdaki çoban ile benim oyum bir mi?" olacak demişti hatırlarsanız... Hoş değil o tanım ama şunu düşünüyorum; Okuma yazma bilmeyen, oyuna parmak basan bir kardeşimizle, ablamızla, annemizle 3 üniversite bitirmiş birinin birer oy hakkı olması adaletli mi geliyor size sorarım. Hiç hakça değil.'

Vitrin


En Çok Aranan Haberler