MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tuğba Özay, poşulu fotoğrafına açıklama getirdi

Tuğba Özay'ın poşulu fotoğrafı sosyal medyayı salladı. Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay, "Kürt diye sevmediğiniz bu insanların karakterlerine kurban olun lan siz." yorumuyla paylaşılan fotoğrafa açıklama getirdi.

Eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay'ın poşulu fotoğrafı sosyal medya hesaplarına düştü. Elinde silahta bulunan Tuğba Özay, gelebilecek tepkileri önlemek adına açıklamada bulundu. Fotoğraf hakkında bilgi veren Tuğba Özay; "Bu fotoğraf 2008 yılında çekmiş olduğumuz Saddam'ın Askerleri adlı sinema filminden bir kare. Bu fotoğrafın üzerindeki söylem bana ait değil." dedi.

"BEN HER ZAMAN HALKLARIN KARDEŞLİĞİNİ SAVUNURUM"

Paylaşılan fotoğrafının altında "Kürt diye sevmediğiniz bu insanların karakterlerine kurban olun lan siz." yazan Tuğba Özay, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

"O dönemde bu fotoğraf hemen hemen tüm medya kuruluşlarında yayımlandı. Buraya kadar tamam. Beni takip eden, tanıyan nice insanlar bilirler ki ben her zaman halkların kardeşliğini savunurum. Türk, Kürt, Alevi, Sünni diye ayırım yapmaksızın tüm halkların, bu coğrafya üzerindeki tüm etnik grupların barış içerisinde yaşaması taraftarıyım. Ben bir sanatçıyım ve mesleğim gereği ülkemde gidip görmediğim, yaşamadığım hemen hiçbir yer kalmamıştır. "

"HAKARET ETMEDEN YORUM YAPMANIZI RİCA EDERİM

Yapılan yorumların kendisi kadar sevenlerini de üzdüğünü açıklamasında yer veren Tuğba Özay, sözlerine şöyle devam etti:

"Sayfamda dahi Türk, Kürt, Alevi, Ateist, Solcu, Sağcı, Musevi nice insanlar mevcuttur. Buraya kadar da tamam. Fakat bu fotoğrafın üzerindeki söylem bana ait olmamakla birlikte özellikle "lan" kelimesinin kullanılması ve belli bir kesimi överken belli bir kesimi küçümseyici bir tavır sergilediğinden beni ve sevenlerimi rahatsız etmiş, üzmüştür. Tuğba Özay çocukluğundan beri halkların kardeşliğini savunmakla beraber özellikle bu tip hassas konularda avam bir söylem içerisinde bulunmaz. Anlayışınıza teşekkür eder yapacağınız yorumlarda da hiçbir tarafı yermeden, hakaret etmeden yorum yapmanızı rica ederim."

Vitrin


En Çok Aranan Haberler