MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ufuk Bayraktar'a gişe piyangosu

Dağ 2 filminde yer alan oyuncu Ufuk Bayraktar, yaptığı anlaşmada filmin gişe başarısından %10'luk ücret alacaktı. 1 milyon 800 bin civarı kişiyi salona çeken filmden 800 bin TL elde etmiş oldu.

TRT 1'de ekrana gelen Sevda Kuşun Kanadında dizisi yer alan ve Dağ 2 filmi ile parlayan Ufuk Bayraktar'ın sözleşmesindeki ayrıntı kendisine servet kazandırdı. İlk filmi 306 bin izlenen serinin ikinci filmi için riske girerek gişe başarısı üstünden ücret almayı kabul eden oyuncuya adeta piyango vurdu.

'Dağ 2' üç haftada 1 milyon 882 bin kişiyi sinema salonlarına çekince Bayraktar küçük bir servete kondu. Yüzde 10'luk anlaşma gereği ünlü oyuncunun payına tam 800 bin TL düştü.

UFUK BAYRAKTAR KİMDİR?

Liseyi Gürsoy Koleji'nde okuduktan sonra üniversiteye gitmeme kararı aldı ve babası Cevahir Bayraktar'ın Cihangir'de işlettiği Firuzağa Kahvesi'nde çalışmaya başladı. Burada Zeki Demirkubuz tarafından keşfedildi ve yönetmenin Bekleme Odası ile Kader adlı filmlerinde rol aldı. Daha sonra Nuri Bilge Ceylan'ın İklimler, Semih Kaplanoğlu'nun Yumurta, Cemal Şan'ın Ali'nin Sekiz Günü ve Feo Aladağ'ın Ayrılık adlı filmlerinde rol aldı.

  1. İstanbul Film Festivali'nde 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülünü, 43. Antalya Film Şenliği'nde 'Genç Yetenek Özel Ödülü'nü aldı. 2015 yılında ise kendi yazıp yönettiği Kümes filmiyle Altın Portakal Ulusal İzleyici Ödülü'nü kazanmıştır.
    Vitrin


En Çok Aranan Haberler