MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ünlü oyuncu Nezih Tuncay hastaneye kaldırıldı, durumu kritik

Devekuşu Kabare'nin önemli isimlerinden biri olan Nezih Tuncay hastaneye kaldırıldı. Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Nezih Tuncay'ın durumunun kritik olduğu öğrenildi. Tuncay'ın hastaneye kaldırıldığını ses sanatçısı Onur Akay duyurdu.

Ses sanatçısı Onur Akay, bu kez Nezih Tuncay için yazdı. Sık sık Yeşilçam'ın ünlü isimlerinin vefat haberlerini ve sağlık durumlarını sosyal medya hesabından duyuran Akay, Devekuşu Kabare'nin önemli oyuncularından 71 yaşındaki usta oyuncu Nezih Tuncay'ın Yalova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığını duyurdu. Nezih Tuncay için dua isteyen Akay, paylaştığı fotoğraflarla Türkiye'de emektar oyuncuların problemlerini ve dramını tekrar gözler önüne getirdi. Peki, Nezih Tuncay'ın sağlık durumu nasıl?

Yeşilçam'ın emektar oyuncusunun hastanede ve belediye otobüsünde çekilmiş fotoğraflarını paylaşan Onur Akay, şu sözlerle sitemde bulundu; "Bu kareler, Türkiye'de emektar oyuncuların dramını gözler önüne seriyor! Nezih Tuncay, sanki mutsuzluğun başrolünde oynuyor." Sanat camiasına "Yeşilçam'ın usta oyuncularından Nezih Tuncay, Yalova Devlet Hastanesi'nde yatıyor! Sanatçı dostları nerede?" sözleriyle sitemde bulunan Onur Akay, Onur Akay'ın durumunun iyi olmadığını yazdı ve takipçilerinden dua istedi. Peki Yeşilçam'a yıllarını veren Nezih Tuncay kimdir?

NEZİH TUNCAY KİMDİR?

1965 yılında ise Avni Dilligil Tiyatrosu'nda sanat hayatına başlayan Nezih Tuncay, Zeki Alasya ve Metin Akpınar tarafından kurulan tiyatro topluluğu Devekuşu Kabare'nin unutulmaz isimlerinde oldu. Nezih Tuncay, Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda çalıştı ve uzun süre Devekuşu Kabare topluluğunda yer aldı. Birçok sinema filminde de oynayan Nezih Tuncay; Mahallenin Muhtarları, Rus Gelin ve Yaprak Dökümü gibi çok sayıda dizide oynayarak halk tarafından oldukça beğenildi. Sevilen dizi ve sinema projelerinde yer alan Nezih Tuncay, en son 12 Şubat'ta vizyona girecek "Dünyanın En Güzel Kokusu" isimli filmde rol aldı.

DEVEKUŞU KABARE

Nezih T uncay'ın kariyerinde önemli bir yeri olan Devekuşu Kabare, Haldun Taner'in öncülüğünde Ahmet Gülhan, Zeki Alasya ve Metin Akpınar kurulan tiyatro topluluğudur. Toplumsal ve politik taşlamaya oyunlarında başarıyla yer verdi. Kendisine özgü üslubuyla kabare türünün Türkiye'deki önemli temsilcilerinden oldu ve geniş bir izleyici kitlesini oyunlarına çekti. Haldun Taner ve Ahmet Gülhan'ın ayrılmasıyla tiyatronun yönetimini ele alan Zeki Alasya - Metin Akpınar ikilisi, topluluğu aynı isimle sürdürdü. Nezih Tuncay'ın da renk kattığı Devekuşu Kabare'nin, Aşk Olsun, Beyoğlu Beyoğlu, Deliler, Dün Bugün, Reklamlar ve Yasaklar adlı oyunları önce ses kaydı, daha sonra video kaydı olarak yayınlanmıştır. Tiyatro 1992 yılında tamamen kapatılmıştır.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler