MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Türk sinamasının usta isimlerinden Hakkı Kıvanç vefat etti

Yeşilçam'ın aranan isimlerinden Hakkı Kıvanç hayatını kaybetti. Mide kanserine yenik düşen Hakkı Kıvanç'ın cenazesi Beyoğlu Ağa Camii'nden kaldırılacak.

Yeşilçam'ın ünlü karakter oyuncularından 84 yaşındaki Hakkı Kıvanç yaşamını yitirdi. Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hakkı Kıvanç'ın yaşamını kaybettiğini Türk sanat müziği sanatçısı Onur Akay usta ismin ölüm haberini sosyal medya hesabından duyurdu.

Akay, 'Bir süredir mide kanseri ile mücadele veren ve neredeyse her filmde izlediğimiz Yeşilçam'ın emektar oyuncularından Hakkı Kıvanç'ı kaybettik. Cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Beyoğlu Ağa Camii'nden kaldırılacak. Sevenlerine ve ailesine başsağlığı dilerim.' dedi.

84 yaşında hayata gözlerini yuman Hakkı Kıvanç 1950'li yıllarda küçük rollerle başladığı oyunculuk kariyerine figüranlıktan karakter oyunculuğuna kadar yüzlerce film sığdırmıştı. Kıvanç, en son Arka Sokaklar, Kalp Gözü gibi dizilerde televizyon ekranında rol almıştı.

HAKKI KIVANÇ KİMDİR?

Hakkı Kıvanç (Hakkı Güvenç), 18 Temmuz 1931 yılında Adana'da doğdu. 1955 yılında Kızımla Beraber Ağladık filminde figüran olarak başladığı oyunculuk hayatında birçok filmde rol aldı. Yeşilçam filmlerinin değişmez yardımcı oyunculardan biri olan Hakkı Kıvanç, mafya adamı, polis, kahveci gibi karakterleri canlandırdı. Özellikle; Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Yılmaz Güney, Ayhan Işık gibi oyuncuların oynadığı filmler ile tanınır.

Sinema dışında 1980'li yıllardan başlayarak bazı televizyon dizilerinde de rol alan Hakkı Kıvanç, 500'den fazla film ve dizide rol aldı.

Vitrin


En Çok Aranan Haberler