MAGAZİN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyük göğüsler kabusunuz olmasın

Estetik Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınlarda büyük göğüslerden kurtulmada en sağlıklı yöntemin göğüs küçültme ameliyatı olduğunu söyledi.

Opr. Dr. Nazmi Bayçın, kadınların göğüs küçültme ameliyatı olma nedenleri konusunda yaptığı açıklamada, "Kadınların bazıları doğuştan büyük ölçülerde göğüslere sahip olurlar. Ya da bazı zamanlarda çocuk doğurduktan sonra emzirme döneminin ardından göğüsleri çok büyüyebilir. Büyük ölçülerdeki bu göğüsler kadınlar için kabus haline dönüşebilir. Göğüslerin aşırı büyük ve ağır olması omurgaya fazladan bir yük oluşturduğu için ciddi sırt, boyun ve omuz ağrıları ortaya çıkarabilir.

Ayrıca kadınların normal duruşlarının bozulmasına, hatta kamburlaşmaya, fiziksel aktivitelerini engellemeye, kullandıkları sutyenlerin askılarının omuz üzerinde derin izler ve çukurlar oluşturmasına, göğsün altında ten ile temas eden bölgede aşırı terleme nedeniyle pişik ya da mantar oluşmasına neden olabilir. Büyük göğüsler nedeniyle hareketleriniz kısıtlanırken aynı zamanda elbise bulmakta oldukça zor olacaktır. Bu durum kadını sadece fiziki olarak değil, zihinsel olarak da büyük ölçüde etkiler. Kadınlar, bu durumdan kurtulmak için de en etkili yöntemleri denemek isterler" dedi.

"EN SAĞLIKLI YÖNTEM GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATI"
Büyük göğüslerden kurtulmada en sağlıklı yöntemin 'göğüs küçültme ameliyatı' olduğunu belirten Dr. Nazmi Bayçın, "Giysi bulamamak, çekilen acılar, oluşan pişik ve mantar gibi rahatsızlıklar, hareketlerinin kısıtlanması kadın için aynı zamanda ruhsal bir baskı ve stres kaynağı oluşturacaktır. Bu gibi nedenlerden dolayı kadınlar büyük ve ağır olan göğüslerinin oluşturduğu olumsuzluklardan kurtulmak için çareler ararlar. Bu konudaki tek kesin çözüm yolu ise göğüs küçültme ameliyatıdır. Doğru planlanan ve uygulanabilir beklentiler ile gerçekleştirilen operasyonlardan sonra kadınlar gerçekten çok mutlu olurlar" diye konuştu.

GÖĞÜS KÜÇÜLTME AMELİYATINI KİMLER OLABİLİR?
Uzun yıllardır göğüs küçültme ameliyatları gerçekleştiren Bayçın, kimlerin göğüs küçültme operasyonu olabileceği konusunda ise, "Meme gelişimi tamamlanmış ve göğüslerinin büyüklüğü nedeniyle şikayetleri olan, sağlığı yerinde herkes için meme küçültme operasyonu uygundur. Eğer, fiziksel olarak ameliyat olabilecek kadar sağlıklı bir yapıya sahipseniz, bebeğinizi emzirmiyorsanız, göğüslerinizin büyüklüğü sizi fiziksel ya da zihinsel olarak rahatsız ediyorsa, göğüslerinizin büyüklüğü nedeniyle giyebilecek kıyafet bulmakta zorlanıyorsanız, göğüsleriniz çeşitli fiziksel aktiviteleri yapmanıza engel oluyorsa, sütyenlerinizin askıları ağırlıktan dolayı omzunuzda izler ve çukurlar oluşturuyorsa, göğüslerinizin altında kalan cilt dokusunda tahriş ve mantar meydana geliyorsa, göğüsleriniz aşağı doğru sallanmaya başlamışsa, göğüs bölgenizdeki derinizde bir genişleme oluştuysa, herhangi bir destek uygulanmadığı zamanlarda meme uçlarınız göğüs çizgisinin altında kalıyorsa göğüs küçültme ameliyatı olabilirsiniz. Ameliyat sonrasında bir miktar süt kaybı yaşayabileceğinizi ve az da olsa bir ameliyat izinin kalacağını bilerek bu kararı almalısınız" dedi.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler